SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sommens AIF
Fotboll
Herrlag

IFK Österbymo
1 - 5
Sommens AIF
IFK Österbymo1 - 5Sommens AIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 11 april, 20:00
Plats:Kisa IP
Tävling:
Matchnummer: 141302002
Samling:17:45, Cirkel K
Aktivitetsinfo: Bussen lämnar Cirkel K 17:45
Referat Ömo-SAIF
2019-04-11 07:18
Så har äntligen seriepremiären spelats, Sommengänget åkte ända till Kisa denna torsdagkväll för att ta sig an Österbymo

Så har äntligen seriepremiären spelats, Sommengänget åkte ända till Kisa denna torsdagkväll för att ta sig an Österbymo, 
Österbymo trillade ur division 4 förra året, senaste mötet i Toyota cup slutade 1-1 så vi visste att det skulle bli jämt, tufft och ett hårt kämpande motstånd
Vi visste också att Ömo är väldigt farliga på fasta situationer och vi pratar innan om att undvika fasta situationer, framförallt hörnor och onödiga frisparkar runt straffområdet. 
Men precis som senaste mötet så hinner det gå 4 minuter när Ömo får en hörna och 1-0 visar sig på resultattavlan, 
Men Sommen rycker upp sig och börjar spela fotboll, det sitter hårt inne mot ett bra försvarande Österbymo, till slut kommer vi runt på vänsterkanten efter ett fint inspel till Klaar som inte gör några misstag! 1-1 i paus med bra känsla inför andra halvlek då vi stundtals har väldigt fina kombinationer.

Andra halvlek tar Sommen tag i spelet ordentligt men det ska dröja fram till ca 60.e minuten innan vi får in 2-1 av Matte Hagberg! Av bara farten kommer också 3-1 av Oscar Rydholm, här börjar Ömo hänga lite med huvudena och Sommen kan verkligen rulla ut och det öppnas mer ytor då Ömo flyttar upp positionerna, då kommer en kontring och 4-1 efter mål av Abbas Al-Maliki, 
Sen görs 4 byten i Sommen och in kommer det pigga ben som är spelsugna och det är full fart framåt! Samtliga gör det bra och vi får också utdelning i 90.e minuten då Filip Olsson prickar in 5-1. 
En mycket väl genomfärd match av Sommen som rullar bollen väldigt bra längs backen och hittar mycket fina snabba kombinationer. 
Hoppas detta fina spel håller i sig tills onsdag då vi tar emot Solberga hemma på Sommens IP






INFÖR

Äntligen är det dags för premiär i Div 5 Norra! 

Sommen premiärspelar mot Ömo. Matchen börjar kl.20:00 på konstgräset i Kisa. Rykten säger att Ömo valde Kisa pga Sommens starka derbyfacit på Bredstorp(ingen glömmer väl segern mot TFF).     

Försäsongen har sett ut som nedan:
SAIF-Ömo 1-1
SAIF-GBK 2-0
SAIF-Torpa 2-1
SAIF-GBK 3-1
SAIF-AIK 2-1

Truppmässigt inför i år har Sommen tappat en del spelare. Juniormaffian stack till Böket och Zeb Macahan till storstan. På pluskontot har en del intressanta namn kommit in. Al-Malikibröderna från Torpa ska äntligen spela ihop i Sommen. In i truppen har också Jocke "Black Bull" Drott och Plåtslagar Fadde(Fardin Mahmodi) kommit. 
På försäsongen har man också sett spelare från Kjells lag som kommit in och visat framfötterna. Härligt när det fylls på underifrån.  
På ledarsidan så har Mudda lämnat. Massa har tagit över huvudansvaret. Till sin hjälp han Tjörv(ass), Frasse(sp. ass) och Walle(materialare).      

Vad säger då huvudtränare Massa om försäsongen och premiären?
-Vi har spelat helt ok på försäsongen. Vi har haft en bra defensiv men jag hade önskat mer skärpa framåt. Hoppas det kommer i premiären. 
-Jag tror att matchen mot Ömo kommer bli tuff med mycket kamp. Vi måste vara fokuserade hela tiden.

Truppen i premiären:
Henrik Bengtsson
Abbas Al-Maliki  
Erik Lätth
Jesper Rylander
Wilhelm Friberg
Ozborne Johnson
Oscar Rydholm
Hamid Mirzaei
Mattias Hagberg
Aziz Abdool
Filip Olsson
Andreas Hagberg
Patric Christiansson
Oscar Klaar
Shakib Hamdard

<< Tillbaka

 
 
SPONSORER Startuppställningen
SPONSORER