Sommens AIF
Fotboll
Damlag

Referat: Sommens AIF - IFK Hult (9 manna)
Första träningsmatchen för säsongen för damerna slutade med en övertygande vinst med 7-0
2018-03-18 19:22
Truppen mot IFK Hult
Så var första träningsmatchen för säsongen avklarad och det slutade med en övertygande seger och den var ändå i underkant då vi hade 15 klara målchanser under matchen. Vi lyckades sätta bollen vid 7 av dessa och vi släppte inte till något bakåt så det slutade 7 - 0 till Sommens damer. IFK Hult fick avsluta matchen med en spelare mindre på planen då de drabbades av en skada. Ser man till matchen i sin helhet så dominerade vi stora delar av matchen och hade ett fint passningsspel. Och lyssnade man till kommentarer från publiken så hörde bland annat "Så här bra har Sommens damer aldrig spelat någonsin" Så tjejer ta åt er!
Det var en match där domarna utförde sin utbildning så den spelades 3x30 minuter. Redan efter 3 minuter lägger Tilda Davidsson en fin pass i djupet till Tilda Rosén som sätter 1-0. Efter detta målet så rullar vi boll bra och har en rad fina lägen att göra mål på men det vill sig inte riktigt. I 29 minuten så får Amanda Eriksson bollen på mitten och passar Maja Nordahl som kommer i en fin löpning och sätter 2-0. I slutet på de första 30 minuterna så kommer vi i ytterligare ett anfall som gör att vi får ett skott utifrån och precis när skottet går så blåser domaren av matchen och vi ser bollen smita in precis under ribban, där kunde det varit 3-0.

Efter fem minuter i den andra halvtimmen så kommer Tilda R fri och får iväg en tåfjutt men den smiter precis utanför. I 49 minuten får vi till ett fint inlägg mot straffområdet och när IFK Hult försöker rensa så får den en felträff och bollen letar sig in i det egna målet och vi har 3-0. och det målet får vi nog tillskriva Maja N som gjorde det mesta rätt. Efter detta börjar vi trycka på rejält och radar upp målchanser men de smiter utanför. Men så länge vi skapar chanser så kommer målen förr eller senare. Efter 60 minuter har vi 3-0.

8 minuter in i den sista halvtimmen så har Ida Eliasson show ute på högerkanten och kommer ner mot hörnflaggan och går inåt i banan och lägger en fin fin pass som Melisa Berisha bara kan sätta foten på och vi har 4-0. I 81 minuten har Lisa Fältskog (Inlånad målvakt för dagen) bollen och gör en rejäl utspark som studsar förbi Hults försvarare och Melisa kommer fri och lägger bollen vid sidan av målvakten och vi har 5-0. Efter detta så går luften ur IFK Hult och vi dominerar totalt över hela banan. Endast 2 minuter efter 5-0 målet lägger Amanda Eriksson en fin pass till en friställd Maja N som enkelt gör 6-0. Precis efter IFK Hults avspark så återvinner vi bollen genom Tilda Davidsson  som lägger en smörpass fram till Maja N som med det fastställer slutresultatet 7-0

Så kommer vi till prestationerna i Sommen, hela laget måste jag säga håller ihop allt riktigt bra, visst går vi bort oss vi några tillfällen men det är sånt som händer när man dominerar spelet och blir lite övermodiga. Finns några omnämnande att göra, tittar man på de som varit med sedan förra säsongen så ser man en oerhörd utveckling hos Tilda Davidsson som dominerade mittfältet och bröt Hults uppspel flera gånger. Melisa har också utvecklats på kort tid och med lite mer träning så kommer det bli ännu bättre.  Även om vår inlånade målvakt hade så mycket att göra så måste jag säga att de ingripande som var skapade en stor trygghet i försvaret, och hur ofta får målvakten assist?. Även Rebeckas löpningar i backlinjen skapar trygghet och skapar utrymme för övriga backlinjen. Ida Eliasson (Duracellkaninen) springer och sliter över hela planen, jag såg henne vid motståndarnas hörnflagga och jag såg henne vid egen hörnflagga. Mycket spring i dom benen. Som sagt så var det en lagseger där vi höll ihop passningsspelet och försökte hålla bollen på gräset.

Matchens lirare då?  Jo det skall sägas att tränar man så kommer utvecklingen, mycket löpningar, möter bollen, hämtar upp boll till anfall och hittar ytorna, idag så gör matchens lirare 3 (4) mål och jobbar stenhårt för att bygga upp anfallen.