Damlag

Referat: Sommens AIF (9-m) - Fredriksdal/Äng B (9-m)
Ytterligare en förlust för Sommens damer
2018-05-10 10:12
Sommens AIFs damer fick en smakstart på årets serie där vi med riktigt bra spel lyckades knipa segern, efter det har spelet inte stämt till 100% och förutsättningarna har väl heller inte varit de bästa. På söndagen tog vi emot Fredriksdal/Äng på hemma plan och det var en match med flera ansikten. I första halvlek så var vi inte riktigt på tårna från start utan släppte igenom motståndarna ganska enkelt, efter 5-10 minuter började vi komma in i det spel vi kan. I andra halvlek tror jag orken tröt lite och vi hamnar tillbaka i att söka långbollarna istället för att spela oss ur situationerna vilket gör att vi får jobba mycket hårdare än vad vi skulle behöva.
Som ingressen talar om så tog vi emot Fredriksdal/Äng på hemmaplan, det är ett lag som vi haft ganska svårt för och det är också ett lag som utnyttjar sin möjlighet att spela matcherna med maximalt antal A-lagspelare i truppen. I just denna match så initierade motståndarna att vi skulle spela niomanna fotboll, och då man tar maximala antalet A-lagspelare så är det ju nästan halva laget som normalt sett spelar division 2 fotboll. Om det är rättvist eller inte låter jag vara osagt men det är så regelverket ser ut.

De första 10 minuterna så är Sommens damer inte riktigt på tårna och vi blir ganska utspelade under denna tid, det gör oss lite stressade och vi söker de svåra passningarna istället för de enkla. Detta gör att Fredriksdal kan ta ledningen i 8 minuten. Efter målet känns det som att skärpan blir bättre och vårt spel börjar hitta rätt. Redan i 11 minuten kommer Elvira Salomonsson igenom och kan sätta 1-1 vilket kändes skönt efter den inledningen.

Efter det så är det Sommen som är det bättre laget och i 28 minuten så kommer Maja Nordahl i anfallet och med i detta anfallet är också Elvira Salomonsson. Maja får iväg ett skott som petas vidare av en Fredriksdalsspelare in i eget mål, och Elvira var nästan med bollen in i målet men vågade inte peta den av rädslan för att missa men vi får 2-1 genom Maja N.

Utöver dessa målen hade vi fyra frilägen som vi inte förvaltade, men så länge man skapar chanser så kommer målen vad det lider. Men 2-1 resultatet vi har med oss i halvtid, när matchen blåses igång igen så är vi återigen lite sena in och börjar leta de svåra passen.

52 minuten så kommer Fredriksdal i anfall och sätter kvitteringen till 2-2, sedan går det undan för redan i minut 54 kommer de igen och gör 2-3. Efter detta tycker jag att Fredriksdal börjar spela på gränsen till fult och i 65 minuten får de också sitt första gula kort. Orken i laget tryter efter detta och vi kommer inte till de klara lägena utan får inrikta oss på att hålla igen.

I 80 minuten så lyckas återigen Fredriksdal i sitt anfall och sätter 2-4, då gick luften ur oss lite grann dock så fortsatte man att spela hårt och tufft från motståndarnas sida och i 86 minuten får de sitt andra gula kort. Matchen slutar 2-4 och återigen får vi säga att vi vann första halvlek och förlorade andra.