Damlag

Referat: Lommaryds IF - Sommens AIF (9-m)
Ytterligare en förlust på kontot
2018-05-22 07:22
Sommens damer hade denna måndag åkt till Lommaryd för att spela seriematch, mot Lommaryd är det alltid lite av derbykänsla vilket är fantastiskt kul. Efter årets träningsmatch på Bredstorps IP som slutade 1-1 så var känslan ganska god. Men det visade sig att Lommaryd hade steppat upp ett antal steg och spelade riktigt bra och var riktigt täta i backlinjen.
Sommen var inte riktigt med från start och vi tappade snabbt markeringar och det kändes som att vi inte riktigt var beredda på att starta matchen, redan i andra minuten så tar Lommaryd ledningen med 1-0. efter det så tycker jag att vi håller uppe spelet ganska bra.

Lommaryd spelar alltid ganska tufft och det tror jag vi alla var medvetna om, i 21 minuten får Lommaryd gult kort. Lommaryd kommer ganska snabbt upp och sätter press på våra spelare vilket gör att vi slår långbollar och det i sin tur gör att vi får anfall efter anfall emot oss och i 35 minuten kommer de igenom på kanten vilket de gjort flertalet gånger men denna gången sitter 2-0 vilket också blir resultatet i halvtid.

Även i starten på andra halvlek så tappar vi lite positioner och Lommaryd gör 3-0 3 minuter in (47 min) i andra halvlek och det känns lite som att luften går ur oss här. i 53 minuten så nickar Lommaryd i ribban och vi är tillbaka pressade.

i 68 minuten så kommer de igenom på kanterna igen och sätter 4-0 och sedan går det fort tills de är igenom igen och sätter slutresultatet 5-0 i 70 minuten.

Ser man till matchen i stort så spelar vi bra, tycker väl kanske att resultatet inte speglar matchen men förlusten är inget att säga om. Vi mötte ett bättre lag och med deras täta backlinje så kommer vi inte ens till några klara målchanser. Det var totalt två målchanser vi fick och av dom var det väl ingen solklar chans utan två halvchanser. Lommaryd hade riktigt snabba yttermittfältare som kom förbi på kanterna och då vi spelade med 3 backs linje så fanns ytorna att komma i löpningar. Vi släpper till 8 målchanser och det var ganska klara chanser de fick och de satte 5 av dom.

Lommaryds IF - Sommens AIF 5 - 0 (2 - 0)