Tvåmålsskytten Klaar tillsammans med matchens lirare Hamid
Seger i hemmapremiären.
Ett inspel och ett solomål av Klaar gav oss segern.

Solberga stod för motståndet i premiären hemma som slutade med en 2-0 seger.
Matchen börjar med att vi rullar boll och Solberga står rätt i försvaret så vi kommer inte till så mycket lägen i början på matchen. Ca 20 min. in i matchen spelar vi oss igenom och Patric får tillslut ett volleyläge med vänsterdojan som tyvärr träffar stolpen. Solberga kommer in mer och mer i matchen och skapar framförallt två riktigt skarpa lägen på kontringar efter offensiva hörnor för oss. De kommer runt på en kant och spelar in bollen men lyckas båda gångerna slå bollen över målet istället för nätrassel.

Inför andra pratar vi hur vi ska lösa deras snabba omställningar, vilket vi lyckas plocka bort perfekt under andra halvlek. 10 min. in på andra lyckas Matte ta sig förbi på kanten och spelar snyggt fram Klaar på bortre stolpe som säkert kan rulla in 1-0 till oss. Där efter radar vi upp chanser för att kunna sätta både 2 och 3-0, men skärpan saknas. Det dröjer ända tills minut 83 innan vi kan punktera matchen återigen Klaar med en soloprestation till 2-0. Matte passar fram till Klaar även denna gång med de passat är inte lika avgörande som hans 1-0 pass. Matchens lirar var Hamid som värderar alla situationer väl och bidrar till ett lugnt spelande Sommen.

I nästa match väntar Ekhagen hemma 25/4 18:45 som lede serien på mer gjorda mål än oss.