Referat: Sommens AIF (9-m) - Bankeryds SK C (9-m)
Oavgjort i säsongspremiären med mersmak
2022-04-26 07:27
Taggade tjejer inför avspark

På måndagen spelades säsongspremiären på Sommens IP och det ska sägas att förberedelserna för laget inte har varit optimala då vi inte har tränat på stor gräsplan, inte haft någon träningsmatch och Sommens IP var kanske inte helt redo för match ännu då vädret har ställt till det. Men det skulle jag tro många lag har haft bekymmer med. Sedan har vi en del nya ansikten och en del fick spela på nya och ovana positioner vilket inte alltid är så enkelt. Ska vi titta på det spelmässigt så gör vi det riktigt bra och vi hade ett helt nytt mittbackspar som löste uppgiften med bravur. Så vi går ur säsongspremiären med många positiva känslor och ser fram emot fortsättningen.

Nämde ju att det fanns några nya ansikten och i matchen så gjorde Amanda Gunnarsson debut i Sommentröjan, Amanda kommer närmast från Tranås FF/Torpa AIS U och spel i Div 3, Sofia Wallenberg och Erjona Berisha gjorde också sin första match för Sommens AIF, Erjona har tidigare spelat i Tranås FF och Sofia har sitt förflutna i Hjulsbro IK.

Om vi sedan går in lite närmare på matchen så kan vi väl redan i inledningen av referatet säga att fotboll inte alltid är helt rättvist, Sommen har 5 riktigt kvalificerade målchanser, 3 ribbträffar varav den ena enligt publiken var klart inne över linjen men som dömdes bort. Bankeryd hade nog egentligen bara en kvalificerad målchans och den tar man till vara på vilket talar för en ganska stor effektivitet.  I en premiär så finns det alltid lite ringrost och det var kanske inte bara spelarna som drabbats av det.

I de inledande minutrarna så sätter Bankeryd en stenhård och hög press vilket ställde oss ganska rejält men efter detta så tog Sommen över mer och mer och redan i matchminut 4 så bryter Sara ett uppspel och spelar snyggt fram till Elvira som går förbi försvaret och drar ett vänsterskott i mål och vi har 1-0, vilken drömstart.

Sen så nämnde vi ju att ribban varit i spel några gånger och i 7 minuten så har Sommen hörna och det är Tilda D som lägger en fin hörna som Elvira nickar i ribban. Minuten senare så borde Sommen haft ytterligare en hörna men istället för hörna så får Elvira gult kort då hon försöker förklara för domaren att det var nick ut av Bankeryd men domaren misstolkar det och det gula kortet är ett faktum.

Minuten efter det så får Sara en pass bakåt som hon klipper till direkt och tar stenhårt i ribban och det är denna som också enligt publiken går i ribban och studsar inanför linjen och ut men det utdöms inget mål här. I den 14 minuten så får Sara ett liknande läge som målvakten i Bankeryd får sträcka ut rejält på för att tippa till hörna, den efterföljande hörnan tas bort av Bankeryd.

I matchminut 18 så kommer Bettan från kanten och skottlobbar en boll men för 3:dje gången ikväll så är ribban ivägen, efter detta så är Sommen det bollförande laget även om vi lite för ofta har för bråttom fram till mål vilket gör att vi får springa mycket. I den 26 minuten så får Bankeryd chansen dock är det en solklar offside som viftas bort men det blev inte någon riktig chans ändå då Ellen i målet är fint ute och tar bollen.

2 minuter efter detta så kommer Bettan fri och dribblar förbi målvakten men försvararen i Bankeryd gör ett fint hemjobb och Bettan kommer lite ur läge, skottet tar försvararen och går till hörna som blir resultatlös.

I den 39 matchminuten så lyckas inte Sommen få undan bollen i eget straffområde vilket skapar chansen för Bankeryd och en halvträff ställer Elln i målet och bollen går stolpe in och vi har 1-1 vilket också är resultatet i halvtid.

I andra halvlek så är det mest spel på mittplanen och orken hos båda lagen har gått ner vilket gör att det egentligen inte är en enda klar målchans åt något håll dock borde det varit lite frisparkar dömda åt båda hållen samt att det kanske inte borde varit frisparkar vid vissa tillfällen. I den 77 minuten så får Tilda Davidsson gult kort och här vet jag egentligen inte alls varför hon får det, jag kan inte se det som något annat än en kampsituation.

I den 90 minuten så får Tilda D sitt andra gula kort då hon återigen hamnar i en kampsituation där de krokar ihop och båda går ikull. Och 2 gula innebär ju dessvärre rött kort och avstängning i nästa match