SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sommens AIF
Fotboll

Lyssna på Sommens AIF:s nya kamplåt
2024-05-24 15:01
SAIF:s eget punkband presenterar

Med hjälp av mitt punkband har vi satt ihop en ny kamplåt för Sommens AIF som kommer att ljuda på Sommens IP inför matcherna: text nedan.

 

Lyssna och njut:!

 

https://suno.com/song/35384a63-4b2d-4aab-a13a-5ceb2e288bac

 

 

Välkomna till fotbollsskolan eller våra ungdomslag
2024-04-06 19:25
Fotbollsskolan i Sommen är öppen för killar och tjejer födda 2018 - 20

Vår populär fotbollsskola har premiär den 7:e maj klockan 17.15 på Sommens IP. Vi vänder oss i år till barn födda 2018 - 2020. Vi kör sex tillfällen under våren fram till tisdagen den 11 juni och återstartar sedan tisdagen den 20:e augusti och kör fram till tisdagen den 17:e september. Om ni inte varit med tidigare så skicka ett mail med uppgifter till Kjell Johansson på mail klj@tranas.se

Ange namn och personnummer på ert barn samt mail, mobil och adress till er föräldrar så missar ni ingen information under säsongen.

 

För killar och tjejer födda 2015-17 så tränar vi måndagar och onsdagar 17.15 med start måndagen den 22:e april på Sommens IP.

 

Killar och tjejer födda 2011-14 tränar samma dagar, måndagar och onsdagar 17.15 på Sommens IP

 

Killar födda 2008-2010 samarbetar med Adelövs IK och tränar tisdagar i Sommen klockan 17.15 och torsdagar i Adelöv klockan 18.00.

 

Äldre ungdomar tränar med våra seniorlag. Vi har i år tre seniorlag och ett damlag.

 

Har ni frågor eller om ni är intresserade så kontakta Kjell Johansson på klj@tranas.se så kan han lotsa er rätt.

 

/Sommens AIF

 

Stor trupp och stort tränargäng för herrseniorerna 2024
2024-03-11 17:22
Här ses alla i årets tränarteam för herrseniorer som är klara. I mitten ses huvudtränare Johan Andersson,

Storsatsning på herrseniorsidan under 2024

 

Vi har flera år haft en stor träningstrupp på herrseniorsidan. Förra året hade vi två lag och ett delat lag med Boxholms IF. Eftersom de flesta Boxholmsspelarna valde Sommen så tog vi beslut om tre herrseniorlag i Sommens AIF:s regi 2024, Ett A-lag i division 5, ett B-lag i U-lagsserie A/B och ett C-lag i U-lagsserie B.

 

Under flera år har vi fört samtal med Johan Andersson från Boxholm om tränaruppdraget för herrarna. Han har inte velat släppa sitt juniorlag men till i år blev läget ett annat. Vi är väldigt glada för att Johan nappade på erbjudandet. Han är förmodligen traktens mest ambitiösa seniorledare som under flera år tränat dubbla lag i Boxholm och dessutom sett de flesta matcherna i seniorlagen i både Boxholm och Sommen. Vid sin sida har Johan två kunniga och seriösa spelare som kompletterar som assisterande, spelande tränare. William Fager och Anton Carlsson kommer att hjälpa Johan med träningar. Som materialförvaltare är vi glada för att Viktor "Walle" Wallin finns kvar och som lagledare och assisterande tränare och coach kommer Magnus Bång att finnas. Målvaktstränare under 2024 kommer vår sportchef, ungdomstränare och sekreterare, Tobbe "Massa" Sjöberg att vara.

 

Laget i U-lagsserie A/B kommer att träna ett eget pass i veckan utöver de två med hela truppen och där kommer Tobias Sparv, Richard Krafth och Erik Hultén att styra. I U-laget som spelar i B-serien jobbar vi med att komplettera Jonathan Haldin med ytterligare ett par namn. Vi hoppas att alla ska ges möjlighet till givande träning och matchspel i tillräcklig omfattning. Laget är en mix av mer rutinerade spelare och hungriga juniorer. Vi hoppas att detta ska bli en bra blandning för att i år kunna hålla laget kvar i division 5 och under kommande år kunna utmana om seriesegern. I år spelar vi i en höglandsserie med många roliga derbymöten. Vad sägs om Torpa AIS, Örserum, Bälaryd, Eksjö och Höreda. Ett storsatsande Eksjö och ett stabilt Bäckseda tippas som topplag men det är svårt att sia in i framtiden. Kom och heja fram SAIF:s tre herrlag under säsongen.

 

Årets supporterprylar!
2023-11-24 15:00
Köp årets hetaste julklapp

Nu finns SAIF-mössan att köpa på Intersport. Skön mössa för att visa vilken klubb vi tillhör. Den kostar 249 kronor varav 50 kronor går tillbaks till SAIF. Nu finns även en snygg hoodie med SAIF-tryck och en vattenflaska att köpa på Intersport. Om intresse finns tar vi även hem handduk och halsduk.

 

Sedan tidigare finns träningskläder, träningsoverall, väska, jacka, ryggsäck med mera i föreningens färger och tryck att beställa på Intersport.

 

På Sommens IP går det även att köpa paraply, mugg och träningsmössa i samband med matcher,

 

 

Damlag
Sommens AIF Dam 2023
2022-09-30 08:54, Damlag

Sommens AIF börjar nu arbetet med att bygga damlaget 2023, känner du någon, eller själv känner att du vill bli en del av ett damlag som bygger laget kring glädje. Tveka inte att kontakta oss! Från den 18 oktober kommer vi börja med vår inomhusträning och du/ni är välkomna. Kontakta Palle Rosén via messenger eller sms. Kontaktuppgifter finns på sommensaif.se/sida/?ID=213287

Damlag
Referat: Sommens AIF (9-m) - Tenhults IF (9-m)
Rejäl urladdning av Sommens damer i hemmamatchen mot Tenhult
2022-05-31 14:04, Damlag

På måndagskvällen kom Tenhult på besök till Sommens IP och regnet hängde lite i luften men det höll sig undan. Vi kände nog redan innan matchen att det är en match som vi borde kunna vinna men i fotboll så vet man aldrig, men det var ändå känslan utifrån hur vi spelat hitills och det vi läst oss till rörande Tenhult. Tenhult har ett lag som man bygger för framtiden och det tror jag kommer se bra ut då laget var mycket ungt. 

 

Det andra jag måste lyfta upp och höja till skyarna är ju de killar som i match efter match utgör Sommens AIFs egna hejaklack, det är så att man får rysningar. Under så gott som hela matchen så var det ramsa efter ramsa och detta är nog första gången under min tränarkarriär som detta skett och jag har varit i div 4, div 3 och div 2 Dam och inte sett det någon stans, ni gör att vi har en extra spelare på planen för det är så viktigt att känna stödet av sin hemmapublik. Så en stor stor eloge och ett STORT TACK till er, hoppas ni håller i resten av säsongen!!

 

Och i denna match har vi även två ny ansikten i Sommens damlag och som gör sin debut här, Det är Alva Knutsson som har sin bakgrund i TFF och senast i TTU och div 3 fotboll. Sen har vi Olivia Pakkanen som är född 2008 och har spelat 2 säsonger i ungdomsfotbollen. Välkomna till Sommens AIF dam. Och en debut att minnas. 

Twitter & Instagram
Nyheter från våra lag
 
SPONSORER Startuppställningen
SPONSORER