Fotboll
Damlag

Oavgjort mot Hult/Höreda.
2019-06-17 23:02

Det var nära att det blev en hedersam förlust men som tur var så fick vi in en kvittering.

Hult/Höreda började matchen bättre än vad vi gjorde då vi i vanlig ordning stressade lite för mycket och slösade bort en del bollar men det tog sig efter hand.

Vi hade en del strö chanser i mitten av första halvlek där vi inte riktigt kom till dom riktigt heta chanserna men intentionerna fanns där.

När vi väl hade fått igång spelet kom istället 1-0 för Hult/Höreda.

Älgen tog på sig det målet men jag tycker det var en sned studs precis innan.

Med en kvart kvar av första halvlek gjorde jag ett rent coach byte och slängde in maisan som var tillbaka efter sin operation och det tog henne 30 sekunder att kvittera.

Vi började andra halvlek på samma sätt som vi avslutade första och hade mer boll och pressade Hult/Höreda långa stunder och hade många riktig bra lägen som inte riktigt ville in.

Hult/Höreda stack upp emellanåt men tycker vi redde ut dom lägen som kom på ett bra sätt förutom ett långskott som letade sig in precis under ribban helt otagbart för Älgen.

När det var ca en kvart kvar flyttade vi upp en tjej till i anfallet och jag slängde in maisan för att testa igen. När det var ca 5-6 minuter kvar så presenterade sig Maisan igen.

Hon tryckte in 2-2 vilket var JÄVLIGT gott.

Summasumarum. :

Det höll på att bli en hedersam förlust men vi lyckades kvittera.

Hult/Höredas backar satte oftast pressen på våra anfallare i rätt läge vilket gjorde att vi kanske stressade iväg en del avslut.

En trepinne hade inte varit helt orättvist sett till chanserna.

Citat från allas våran Ellen på taket: va f.. blåser domaren för hela tiden. Man kan tro att det är någon jä… tjejfotboll!!

Vattenflaskor:

3: Tilda R och Maisan.

Tilda hade några chanser och hade fått några till om inte hon blivit avblåst för att hon vann boll på sin styrka.

Maisan : gjorde ca 25-30 min idag i sin comeback och petade in 2 mål.

2: Angelica och Moa.

Angelica började som back men flyttades upp till yttermittfält och gjorde det med bravur. Vann en massa boll och skapade chanser för våra fw.

Moa började som mittfält men spelade sedan back och hon och Angelica hittade varandra bra.

1: Stina. Gjorde sin första match för säsongen och skapade flertalet chanser.