Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sommens AIF
Fotboll
Damlag

2010 startade Sommens AIF sitt damlag efter nästa 20 års uppehåll. Huvudmålet är att spela, ha roligt och umgås. Tanken är att alla ska få vara med och spela efter sin förmåga. I år kommer damlaget att spela i div 4 Höglandet. 

Vi välkomnar alltid nya spelare och du är välkommen att höra av dig till: Peder Axelsson tfn: 070-627 93 44 alternativ Rolf Nors tfn 070-256 41 39 eller på mail: info@sommensaif.se
Förlust mot TT A-lag.
2020-03-14 19:42

Som väntat blev det en förlust mot TT:s div 2 lag.
Siffrorna skrevs till 8-0 (2-0 i halvtid) vilket är i sin ordning.
Hade detta varit en seriematch hade jag varit så förbannad att jag inte hade kunnat prata med någon på en vecka men nu fick jag en hel del svar på vad jag måste jobba med men även tjejerna och jag hade inte väntat mig något annat resultat.
Första halvlek så höll vi emot bra för det var ju spel mot ett mål i princip där kanske inte alla chanser för TT var så där jätte heta då det kändes lite som att dom inte var 100 procent igång men även fick vi dem en del gånger att få avsluta från dåliga lägen.
Vi fick inte igång spelet speciellt mycket dom gånger vi hade boll till största delen för att vi mötte ett lag som stängde ned oss men även för att vi inte gjorde jobbet som vi skulle.
Andra halvlek så justerade TT om lite i sitt lag och fick mycket snabbare spel framåt vilket gjorde att dem tyvärr fick ett par snabba mål tidigt vilket tog sugen och kämpar takterna ur oss annars kanske vi hade kunnat ha något mål mindre insläppt på ren vilja.
Jag tror att alla tjejerna vet vad som kommer krävas av oss framöver även om vi inte kommer möta lag av TT:s kaliber i serien.
Jag vet vad som kommer krävas av mig.
Dom kommentarer som jag fick efter match av en del tjejer kan komma i serien också men då kommer det inte bero på att vi möter ett så här bra lag som inte tillät oss att spela utan på grund av att vi inte gör det vi ska göra. 
Det kanske inte var den mest psykologiska match att ta av mig men jag tror att det var ganska nödvändigt. Dels för tjejerna men även för mig.
Är nog inte så många varma tankar som jag har fått idag och ikväll av ”mina” tjejer men det får jag ta.
Trots att vi hade 6 tjejer borta på grund av skador,sjukdom och jobb mönstrade vi 16 tjejer vilket är skönt att känna efter förra året då truppen var för tunn.
Det var inga problem med viljan idag kan man lugnt säga.


Peder.

Äntligen dags för lite äkta fotboll.
2020-03-13 18:52
Äntligen drar fotbollssäsongen igång med tuffast möjliga motstånd för damlaget

Lördag 14/3 kl 11 på Bredstorp spelar vi mot kommunens högst rankade fotbollslag nämligen TT som senaste åren varit förankrade i toppen på Div 2.
Det kan tyckas vara väldigt märkligt (eller som en tjej i laget sa. Är du på riktigt?) att ta en så tuff match som den första på säsongen men när TT hörde av sig tänkte jag att detta ger oss i Sommen en chans till att förstå vad vi måste jobba med inför säsongen då vi har väldigt många nya spelare som jag måste få att  fungera som ett lag.

Fick en kommentar från någon som hörde att vi skulle möta TT att ni får storstryk. Ja det är mycket möjligt att det blir så men träningsmatcher är till för att hitta  brister om hur vi agerar som lag i första hand så att vi vet vad vi ska jobba med och vad har vi att förlora egentligen.
Sedan är det ju ett utmärkt tillfälle att öva försvarsspel.

Sedan att vi inte kommer att möta lag av TT:s kaliber i seriesammanhang det är en annan sak.

Hur det en går så är det egentligen följande jag vill ha svar på:
Hur Fungerar samspelet på planen?
Är mina tankar om vart spelarna skall spela rätt? 
Hur agerar tjejerna emellan sig när dom blir pressade?
Det kommer vara en hel del nya och nygamla namn i den vit/blåa dressen i år så varför inte komma och se vilka några av dem är.

Hur utgången av denna bataljen blir kan ni enkelt följa genom att vara på Bredstorp och heja fram oss till att göra en bra match.

TT ska för övrigt bli intressant att följa under säsongen. 
Dom har tappat en del tongivande och ”äldre" spelare som dom har ersatt med yngre förmågor från egna led som har en hel del talang så när dessa blir lite varma i kläderna kan det bli ett riktigt intressant lag att följa.

Vilket lag gör bästa matchen för dagen? Laget med motivation eller laget med talang?

Peder 

Ledarsidan för damlaget börjar ta form.
2019-10-28 21:59
På 90 års festen blev det som varit en illa dold hemlighet för många  mer officiellt.
Ledarstaben för damlaget är inte helt spikad utan någon ledare till ska ev in men följande är klara för säsongen 2020.
Huvudtränare: Peder Axelsson
Spelande assisterande tränare: Laura Thorstensson 
Målvaktstränare/Lagledare: Rolf Nors
Fusioterapeut : Ida Eliasson med fokus framförallt på knä kontroll. 
Sammanfattning säsongen 2019
2019-10-06 20:10
Säsongen 2019 kommer i mitt minne vara säsongen med höga berg och djupa dalar. 
För statistik nörden så finns det under dokument en uppdaterad fil med lite info om spelare, snittpoäng per match osv. 

Vi började säsongen ganska bra i dom första matcherna då vi på 7 matcher tog 10 p som enligt mig borde varit 2 till då vi slarvade bort ett par poäng i matchen mot Hult på bortaplan. 
Man kanske inte ska vara nöjd med 10 poäng på 7 matcher men med tanke på att jag försökte få in ett lite nytt sätt att tänka och spela så fick det vara godkänt. På dessa 7 matcher var det väl bara en match som jag var riktigt missnöjd med och det var Vetlanda borta. 
Visserligen var vi tunt med folk men i andra halvlek tappade vi allt och släppte in 4 mål och lite så var det i vissa matcher tyvärr. Vi tappar fokus på det vi ska göra helt enkelt. 

Vet inte om det var den som satt i huvudet men sedan förlorade vi två matcher på raken mot Lommet med totalt 10-0. 
Lommet är ett bra lag men så bra är dem inte och framförallt på hemmaplan tycker jag vi gjorde dem onödigt bra.
Efter den matchen ändrade jag om lite och bytte spelsystem lite efter materialet men även för att tjejerna kände att det blev bättre och säkrare. 
Ska man utvecklas så måste man göra det tillsammans. 

Vi vann 3 och spelade oavgjort i en match under hösten. Dom matcher som jag under hösten känner att vi borde tagit poäng under hösten är Gripen borta där vi spelade riktigt dåligt i första halvlek plus att jag anser oss rånade på chansen att få spela oss till poängen under andra halvlek. Tänker inte utveckla det mer i denna sammanfattning men matchreferatet finns kvar att läsa. 
Även Hult/Höreda hemma i sista matchen så känner jag att vi inte hade fokus på det vi ska göra utan tappade onödiga poäng. 
Vi hade helt enkelt en bra början gick ned oss i mitten av säsongen men höjde oss under hösten igen. 

Lite noteringar. 


Maisan passerade 100 matcher i sommen tröjan. Denna säsongen har hon växt i mina ögon med tanke på dem skador och krämpor hon har haft. Mäktade med att ta en delad 4 plats i skytteligan för Div Nässjö. 
En tjej som alltid ger 100 % för laget vad mer kan man begära. 

Evighetsmaskinerna Becka och Ellen på taket som sällan missar en träning eller match. Det är hårt om träningspriset i år.. 

Det är många tjejer som ställt upp på laget, mig och föreningen i år på ett bra sätt och det ska dem ha en eloge för. 

Årets följa john: Helt klart är att jag känner att tjejerna vill och försöker spela som jag vill och just detta att göra som jag säger visade sig när vi åkte till Vetlanda och jag tog ett extra varv i en rondell…(roligt skämt) Samtliga bilar följde med på detta extra varv. 

Vi hade ett riktigt bra träningsläger på vårkanten även om jag skrämde tjejerna med ett enormt segervrål när Leksand gick upp i shl igen. 

20 Poäng är jag både nöjd och missnöjd med. 
Nöjd kanske med tanke på den situation som uppstår då vi tappade en hel del spelare och gick runt på lite folk i en hel del matcher men ändå så är det det bästa poängsnittet för damlaget sedan 2010.
Missnöjd på grund av att jag känner att vi skulle haft fler poäng för tjejerna är bättre än vad vissa resultat visar. Jag känner bara en stor revansch lust just nu. 

Nu ser vi till att börja med framemot Saifs 90 årsjubileum och årsfesten den 26/10. 

För att citera Vera Lynn vill jag bara säga till er sommen fans 
Well meet again
I know well meet again some sunny day
Keep smiling through
Just like you always do
Till the blue skies drive the dark clouds far away

Peder 
Sur förlust i säsongsavslutningen
2019-09-28 14:06

Att jag avskyr att förlora är ingen hemlighet men en sådan här förlust är bara rent ut sagt Sk.. 

Det blir inte något långt refererat utan jag kommer lägga ut en säsongssammanfattning i slutet på veckan. 


Den här matchen är en sådan man helst vill glömma och jag känner att tjejerna var värda så mycket mer. 

Vi har spelet i princip 80-85 min men boll jä….. Vill inte in bara. 

Vi spelar bra i större delen av matchen och äger bollen nästan hela tiden men är kanske för långa i laget ibland så vi fyller inte på så som vi bör göra vilket gör att det blir ensamt för den som har bollen på topp. 

När vi väl fyller på så blir det mycket farligare och vi skapar många målchanser.

Lite som vanligt i en sådan här match så blir det lite "enkla" mål för motståndarna medan vi får kämpa mer. 


Behållningen i matchen var annars Maisan mål. Fick bollen några meter utanför straffområdet men fick en liten för hård touch och hamnade ute på kanten vi förlängda mållinjen men dribblade förbi en back och sköt in den i mål. 


Vattenflaskor skall delas ut:


3: maisan. Enda målskytten idag och sliter på trots sina smärtor. En tränares dröm. 

2: Madde: följde med bra i flera anfall men fick inte bollen i rätt lägen. Tät i defensiven. 

1: Angelica. Stabil i defensiven som alltid. 


Peder. 
 
SPONSORER Startuppställningen
SPONSORER