SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sommens AIF
Fotboll
Damlag

2010 startade Sommens AIF sitt damlag efter nästa 20 års uppehåll. Huvudmålet är att spela, ha roligt och umgås. Tanken är att alla ska få vara med och spela efter sin förmåga. I år kommer damlaget att spela i div 4 Höglandet. 


Vi välkomnar alltid nya spelare och du är välkommen att höra av dig till: Peder Axelsson tfn: 070-627 93 44 alternativ Rolf Nors tfn 070-256 41 39 Peder Axelsson 070-627 93 44 eller på mail: info@sommensaif.se
Seger i sista matchen för säsongen för damlaget.
2020-09-17 21:52
Måste säga att jag inte hade matchnerven innan match som jag brukar. Vet inte om det berodde på att andraplatsen var säkrad och allt utöver det är en bonus. 
Jag tror att tjejerna idag gjorde sin bästa match för säsongen och varför inte just mot Lommaryd vilket alltid är skönt att slå (händer inte ofta) och det blev ju även serieledning för tillfället då Vrigstad har en match kvar att spela.
Vilken säsong dessa tjejer har gjort. 

Vi fick en lysande start med mål efter ca 45 sek där vi lade lite press på Lommaryds backlinje vilket gjorde att dem gjorde ett litet felpass vilket Elvis snappade upp och från kanske 15 meter lyfte bollen mot  mål och den slank in precis under ribban otagbart för målvakten.
Tror det var den starten vi behövde för att kunna spela avslappnat medans Lommaryd kanske blev lite stressade.
I 25 min så fick vi en frispark högt upp på högerkanten som Stina lyfte in i straffområdet och där dök Tilda D upp och placerade in den enkelt då hon hade smugit upp i bortre delen i straffområdet vilket lommaryd missat 
Vi hade en hel del farliga anfall och chanser men i sedvanlig ordning så är Lommets backlinje stabil men dem fick jobba idag och vi kanske kunde fått in någon boll till.
Lommet hade några farliga chanser i första också men vi lyckades ganska bra att framför allt plocka bort deras passningsvägar framåt så dem blev nog lite frustrerade ibland.
Andra halvlek.
Lommaryd flyttar upp spelet en del och skapar några halvchanser men vi flyttade ned en fw och fick lite bättre koll på dem och började skapa chanser igen även om vi inte kom igenom hela vägen.. återigen denna backlinje i Lommet..
Men så i 63 min så driver Tilda D upp med bollen på vänster sidan i straffområdet och lyckas tråckla sig förbi vid kortlinjen där hon skjuter ett skott från snäv vinkel som målvakten räddar men returen får ellen på taket tag på och skjuter in den.
I 84 min så får vi på ett inlägg från höger kanten av Madde som har gjort en lysande löpning från sin högerbacks position och som tillslut hamnar hos Hanna som placerar in den vid stolproten. 
I 87 min så får vi till ett riktigt bra anfall som tillslut hamnar hos ellen på taket som placerat in den över målvakten helt otagbart.
Nu ser det ut som att Lommaryd inte skapar något när man läser ovan men det gör dom men oftast så stoppas det upp av backlinjen eller så stressar våra mf så dem inte får tid att slå passningarna på ett bra sätt. Lommaryd måste man ha full koll på annars smäller det i målet och jag känner att idag hade vi det för en gångs skull.


Vattenflaskor:
3: Jullan,becka, madde,Stina och hanna. Försvaret var oklanderligt idag.
2: Tilda D,Ellen på Taket, Elvira (spelade med migrän utan att säga det) maisan och Elvis. Bra jobb över hela planen och det skapades chanser av dessa i MF och FW.
1: Här får resten följa med.

Peder.
Ny trepinne för damlaget
2020-09-08 13:52
En fin trepinne på bortaplan för damlaget mot Vetlanda

Det kommer nog inte gå till historien som den mest välspelad och sprudlande fotbollsmatch men det viktigaste var trepinnen.
Första halvlek var lite hafsigt spel av båda lagen där det inte bjöds upp till riktig dans av något lag egentligen. Avvaktande och lite spänt kanske.
Det blev ju några chanser åt båda håll men det kändes inte farligt eller att något lag hade något riktigt övertag i spelet eller målchanser.
Den absolut farligaste chansen hade nog Vetlanda trots allt. En frispelad Vetlanda spelare rusade mot mål men där kom jullan utrusande och räddade men bollen studsade på något lustigt sett över henne och bollen hamnade framför deras fw men hon sköt över från ca 5 m. Pust.
Oavgjort kanske var helt rättvist efter första för vi hade några chanser också med skott som var precis utanför.
Andra halvlek.
Här började nog Vetlanda lite hetare än oss men utan att skapa dom där chanserna som gjorde att man blev orolig för Jullan i målet och backlinjen stuvade undan det mesta
I 56-57 min fick Vetlanda en hörna som blev farlig men via en touch på en back rann den ut på andra sidan till en hörna igen.
Den hörnan blev ännu farligare då den studsade omkring på lite ben och det var heta kamper i straffområdet men tillslut fick Stina en rejäl tånpå den varvid Elvira fick bollen några meter in på egen planhalva och vände upp mot Vetlandas mål. Hon hade en back i hasorna och en back sprang bredvid henne men hon var starkast och sprang hela vägen ner till straffområdet och tåade in den! 
Nu flyttade Vetlanda upp spelet lite till vilket gjorde att vi flyttade ned en fw och blev lite ner defensiva.
Det lönade sig nog tillslut för i 77 min fick Stina bollen en bit in på egen planhalva och avancerade lite framåt och drog en boll på kanten som Elvis fångade upp. Hon sprintade förbi backen och slog in den snyggt i botre burgaveln 2-0
Det kändes lite som att luften gick ur vetlanda där även om dom inte gav upp på något sätt men dom var inte så där jätte heta längre.
Känner att vi hade hyfsad koll på dem och inte gav dem så där riktigt farliga chanser mer.
Det gäller att göra mål för sett till spelet och chanserna så kanske det hade varit mer rättvist med oavgjort. 
Med denna seger så är det klart att vi blir minst 2:a i serien.
Vattenflaskor:
3: Jullan. Gjorde några riktigt bra ingripande som kanske räddade oss från något baklänges mål och hon höll nollan.
2: backlinjen med hanna,becka, stina och Madde. Stoppade upp det mesta.
1: på taket gjorde ett lysande jobb på kanten och så slänger vi med våra målskyttar Elvira och Elvira.

Peder.
Ny Trepinne för damlaget
2020-08-30 10:04
På lördagen gästades Sommens IP av Mullsjö och det var en helt ny bekantskap för damlaget och då Mullsjö aviserat 9 manna var man lite nödig så att säga då vi inte diskuterat eller spelat 9 manna i år men tjejerna löste det bra och trepinne nr 5 kom in på kontot.
Första halvlek.
Första 15 min var det ett böljande spel med chanser åt båda håll och Mullsjö spelade piggt och kontrade snabbt.
I 6 min gjorde Elvira 1-0 men Mullsjö kvitterade på en kontring en Min senare.
I 13 min så tog även Mullsjö ledningen men denna gången var det vi som snabbt replikerade och kvitterade i 15 min.
 Det var lite hafsigt spel ibland men överlag höll vi i bollen hyfsat väl. Kanske öste lite för mycket långbollar vilket är jobbigt om man inte håller ihop laget då 9 manna ger ännu större ytor.
På 5 min så punkterade vi matchen med start i 27 då Sara drog ett inlägg som allas ellen på taket tåade in till 3-2. Med det målet halkade hon in på en 4:de plats i seriens totala skytteliga.
I 29 min tryckte Elvira In 4-2 och gjorde därmed hattrick och i 34 min gjorde hon även 5-2.
Dessa 3 snabba mål knäckte nog Mullsjö en del även om dom definitivt inte gav upp men dom blev lite mer defensiva i andra halvlek och det kändes att det inte var samma go längre.
I andra halvlek höll vi i bollen på ett bättre sätt och spelade oss  fram och hade en del chanser men deras målvakt var med på en hel del där.
Det tog fram till 71 min innan nästa mål kom och det fick Sara sätta på Straff då Elvira gick omkull i straffområdet. 
I 75 min kommer nog det snyggaste och helt enligt skolboken. Maisan får bollen efter att vi spelat oss fram och hon går ned mot kortlinjen och slår ett stenhårt inlägg som Elvira kommer på en löpning från motsatta stolpe och det ser ut som hon får foten på bollen precis framför målvaktens händer då ingen märkte att Elvira hade smugit upp där.
Resten av halvleken så hade vi en del chanser till men en bra målvakt och kanske lite oskärpa gjorde att det inte blev fler mål.
Mullsjö fick slutföra matchen utan avbytare då en av deras tjejer fick en smäll i huvudet och inte spelade mer. Såg inte situationen så jag kan inte säga vad som hände.
Ska ändå säga att Mullsjö var ett ugnt lag och dem kanske inte hade orken i längden då vi kunde byta lite tätare även om vi bara hade 2,5 spelare på bänken efter ett tag men dom var ett lag som försökte spela fotboll och ska väl säga att det finns lag som kan få sig en överraskning där framöver.
Vattenflaskor skall delas ut:
3: Elvira. Göra man 5 mål och har bud på ett par till så ska man få flaskor. Dessutom upp i ledning i seriens skytteliga.
Maisan: 2 assist idag och ett par målchanser på detta. 
Elvis. Spelade ytter idag och klev imellan många ggr och bröt bollen.
2 flaskor.
Madde,Stina och Elin.
Backlinjen som höll ihop större delen av matchen.
1: resten av laget. Ingen som inte förtjänar lite vatten.


Pedron
Seger borta mot Hultsjö med 2-1 för damlaget.
2020-08-26 21:47
Här kommer ett lite sent matchreferat från Måndagens match mot Hultsjö.
Hultsjö är en sådan där förening man alltid tycker det är trevligt att besöka kanske lite typiskt att man alltid blir välkomnad och bjuden på kaffe hos små föreningar. (Tips för att göra mig glad)
Det första man lade märke till när man satt och avnjöt en kopp kaffe var att nästan mitt på planen var det en gräskant.. robotklipparna hade inte riktigt hunnit med hela planen. En lite skillnad på längden med kanske 1 cm mellan  planhalvorna. Lite roligt att se faktiskt.
Nåja slut med kaffe och gräsprat. 
Till matchen.
Hultsjö började kanske lite piggare än oss med lite halvchanser och ett par hörnor ganska tidigt men det kändes ändå ganska lugnt. Men som ett brev på posten (ja före post nord då) så kom det ett mål i 14 min av Hultsjö . En kort hörnvariant som dom placerade in otagbart för julle i målet i bortre krysset. 
Resten av halvleken så byttes det lite halvchanser fram och tillbaka där Hultsjö utnyttjade den lite mindre planen på kanske ett litet bättre sätt en vad vi gjorde men backlinjen var beredd på det mesta.
I 29 min fick vi ett inkast högt upp som Hanna slängde till Elvira. Elvira bröt in i straffområdet och kanske en halvmeter från sidlinjen tåade hon in bollen under  målvakten. Mycket snyggt.
Resten av halvleken var ganska tät och inte så där jätte chansrik även om Tilde tex fick ett par bra chanser men inte lyckade sättet den i nätet.
Andra halvlek.
Halvchanserna avlöste varandra men ett ganska jämnt spel för det var inget lag som direkt tog kommandot. 
I 57 min fick Maja Rehn en fin löpboll på kanten som hon fick till ett hårt och flackt inlägg på som Elvira utan pardon i kamp med en back dunkade in. 
Nu flyttade Hultsjö upp spelet och tog över bollinnehavet en hel del så vi gick ned på en mer defensiv uppställning för att stoppa upp dom tidigt.
Bollinnehavet innebar inte att dom skapade en massa farliga chanser för det tog ofta stopp utanför straffområdet där backlinjen såg till att dom inte fick fritt skottfält genom att vara i vägen och då vi gick på defensiven hade vi ett par mittfältare som var med hem tidigt och hjälpte till.
Måste säga att tjejerna löste dom mesta situationerna bra så det inte blev jätte farligt men det är klart att det var ganska hårt och tufft där ute.
Det kanske blev lite tightare och tuffare än vad jag tyckte var trevligt efter vårat 2-1mål men en trepinne kom tillslut in på Kontot när domaren blåste i pipan.
Vattenflaskor skall delas ut.
3 flaskor: Maja Rehn var lite överallt kändes det som och vann boll och skapade lite chanser för dem andra.
Elvira. Dunkade in 2 bollar och hade ett par chanser till
2 flaskor: Stina och Becka. Mittbackarna som stoppade upp det mesta som.kom den vägen men även täckte upp när det behövdes på kanterna.
Madde: kom in efter en stund som högerback och det märktes att hon hade varit på höghöjds träning på Kebnekaise för hon sprang som aldrig förr.
1 flaska 
Älgen. En av våra målvakter som idag testade på livet som utespelare. Spelade back och Fw. Klarade bägge galant.
Tilde: Skapade en hel del chanser som FW och skötte en mer defensiv roll på mittfältet galant när vi drog hem en fw defensivt. 
Julle: tog allt som hon kunde ta i målet. Galant.
Matilda Hjalmarsson.  Skötte sin kant klanderfritt. Är inte så gammal men styrkan och viljan är det inget fel på. Gnuggar och kämpar hela tiden.
Peder

Baksmälla för damlaget
2020-08-17 20:10
Efter att ha inlett serien med tre raka så kom en riktig baksmälla för damlaget  mot serieledarna Vrigstad med en förlust som skrevs till 1-8.
Vrigstad tog kommandot tidigt i matchen och det var kanske på grund av 3 matcher på 6 dagar som gjorde att vi inte alls hängde med.
Vrigstad började i ett högt tempo och dom hittar verkligen varandra hela tiden på planen.
Vi börjar att flytta om lite i uppställningen för att bli mer defensiva efter kanske 15 min men det trillar in några bollar varav ett par lite för enkelt kanske. Vi saknar inte chanser även om dom förre än Vrigstads så vi kunde haft med oss något mål efter första halvlek
Man kan snabbt summera en sådan här match men jag själv kanske skulle tänkt på att det var 3 matcher ganska tätt och borde nog ställt upp med en lite mer defensiv uppställning från start helst med tanke på motståndet men när huvudet är dumt (jag) får kroppen (tjejern) lida pin heter det ju.
Vrigstad var idag ett par snäpp bättre och jag måste säga att jag tar hellre storstryk av en motståndare som är mycket bättre än att förlora med uddamålet mot än motståndare som är sämre. Vi kanske med lite mer skärpa både framåt och bakåt kunna visa upp lite bättre siffror men det blev som det blev.
Det ska ändå delas ut lite vattenflaskor.
3: Stina och Becka som kämpade på mittbacksplats.
2: Tilde som tog en lite mer defensiv fw plats och gjorde det bra. Elvira som satte målet och hade några chanser till
1: Elvis. Fick gå ner som back när vi fick en skada och gjorde det riktigt bra.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 06/12 20:29 
Hem, 06/09 11:52 
Hem, 18/05 13:19 
Hem, 23/12 09:20 
Hem, 04/11 07:23 
 
SPONSORER Startuppställningen
SPONSORER