Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sommens AIF
Fotboll
Damlag

2010 startade Sommens AIF sitt damlag efter nästa 20 års uppehåll. Huvudmålet är att spela, ha roligt och umgås. Tanken är att alla ska få vara med och spela efter sin förmåga. I år kommer damlaget att spela i div 4 Höglandet. 

Vi välkomnar alltid nya spelare och du är välkommen att höra av dig till: Peder Axelsson tfn: 070-627 93 44 alternativ Rolf Nors tfn 070-256 41 39 eller på mail: info@sommensaif.se
Ledarsidan för damlaget börjar ta form.
2019-10-28 21:59
På 90 års festen blev det som varit en illa dold hemlighet för många  mer officiellt.
Ledarstaben för damlaget är inte helt spikad utan någon ledare till ska ev in men följande är klara för säsongen 2020.
Huvudtränare: Peder Axelsson
Spelande assisterande tränare: Laura Thorstensson 
Målvaktstränare/Lagledare: Rolf Nors
Fusioterapeut : Ida Eliasson med fokus framförallt på knä kontroll. 
Sammanfattning säsongen 2019
2019-10-06 20:10
Säsongen 2019 kommer i mitt minne vara säsongen med höga berg och djupa dalar. 
För statistik nörden så finns det under dokument en uppdaterad fil med lite info om spelare, snittpoäng per match osv. 

Vi började säsongen ganska bra i dom första matcherna då vi på 7 matcher tog 10 p som enligt mig borde varit 2 till då vi slarvade bort ett par poäng i matchen mot Hult på bortaplan. 
Man kanske inte ska vara nöjd med 10 poäng på 7 matcher men med tanke på att jag försökte få in ett lite nytt sätt att tänka och spela så fick det vara godkänt. På dessa 7 matcher var det väl bara en match som jag var riktigt missnöjd med och det var Vetlanda borta. 
Visserligen var vi tunt med folk men i andra halvlek tappade vi allt och släppte in 4 mål och lite så var det i vissa matcher tyvärr. Vi tappar fokus på det vi ska göra helt enkelt. 

Vet inte om det var den som satt i huvudet men sedan förlorade vi två matcher på raken mot Lommet med totalt 10-0. 
Lommet är ett bra lag men så bra är dem inte och framförallt på hemmaplan tycker jag vi gjorde dem onödigt bra.
Efter den matchen ändrade jag om lite och bytte spelsystem lite efter materialet men även för att tjejerna kände att det blev bättre och säkrare. 
Ska man utvecklas så måste man göra det tillsammans. 

Vi vann 3 och spelade oavgjort i en match under hösten. Dom matcher som jag under hösten känner att vi borde tagit poäng under hösten är Gripen borta där vi spelade riktigt dåligt i första halvlek plus att jag anser oss rånade på chansen att få spela oss till poängen under andra halvlek. Tänker inte utveckla det mer i denna sammanfattning men matchreferatet finns kvar att läsa. 
Även Hult/Höreda hemma i sista matchen så känner jag att vi inte hade fokus på det vi ska göra utan tappade onödiga poäng. 
Vi hade helt enkelt en bra början gick ned oss i mitten av säsongen men höjde oss under hösten igen. 

Lite noteringar. 


Maisan passerade 100 matcher i sommen tröjan. Denna säsongen har hon växt i mina ögon med tanke på dem skador och krämpor hon har haft. Mäktade med att ta en delad 4 plats i skytteligan för Div Nässjö. 
En tjej som alltid ger 100 % för laget vad mer kan man begära. 

Evighetsmaskinerna Becka och Ellen på taket som sällan missar en träning eller match. Det är hårt om träningspriset i år.. 

Det är många tjejer som ställt upp på laget, mig och föreningen i år på ett bra sätt och det ska dem ha en eloge för. 

Årets följa john: Helt klart är att jag känner att tjejerna vill och försöker spela som jag vill och just detta att göra som jag säger visade sig när vi åkte till Vetlanda och jag tog ett extra varv i en rondell…(roligt skämt) Samtliga bilar följde med på detta extra varv. 

Vi hade ett riktigt bra träningsläger på vårkanten även om jag skrämde tjejerna med ett enormt segervrål när Leksand gick upp i shl igen. 

20 Poäng är jag både nöjd och missnöjd med. 
Nöjd kanske med tanke på den situation som uppstår då vi tappade en hel del spelare och gick runt på lite folk i en hel del matcher men ändå så är det det bästa poängsnittet för damlaget sedan 2010.
Missnöjd på grund av att jag känner att vi skulle haft fler poäng för tjejerna är bättre än vad vissa resultat visar. Jag känner bara en stor revansch lust just nu. 

Nu ser vi till att börja med framemot Saifs 90 årsjubileum och årsfesten den 26/10. 

För att citera Vera Lynn vill jag bara säga till er sommen fans 
Well meet again
I know well meet again some sunny day
Keep smiling through
Just like you always do
Till the blue skies drive the dark clouds far away

Peder 
Sur förlust i säsongsavslutningen
2019-09-28 14:06

Att jag avskyr att förlora är ingen hemlighet men en sådan här förlust är bara rent ut sagt Sk.. 

Det blir inte något långt refererat utan jag kommer lägga ut en säsongssammanfattning i slutet på veckan. 


Den här matchen är en sådan man helst vill glömma och jag känner att tjejerna var värda så mycket mer. 

Vi har spelet i princip 80-85 min men boll jä….. Vill inte in bara. 

Vi spelar bra i större delen av matchen och äger bollen nästan hela tiden men är kanske för långa i laget ibland så vi fyller inte på så som vi bör göra vilket gör att det blir ensamt för den som har bollen på topp. 

När vi väl fyller på så blir det mycket farligare och vi skapar många målchanser.

Lite som vanligt i en sådan här match så blir det lite "enkla" mål för motståndarna medan vi får kämpa mer. 


Behållningen i matchen var annars Maisan mål. Fick bollen några meter utanför straffområdet men fick en liten för hård touch och hamnade ute på kanten vi förlängda mållinjen men dribblade förbi en back och sköt in den i mål. 


Vattenflaskor skall delas ut:


3: maisan. Enda målskytten idag och sliter på trots sina smärtor. En tränares dröm. 

2: Madde: följde med bra i flera anfall men fick inte bollen i rätt lägen. Tät i defensiven. 

1: Angelica. Stabil i defensiven som alltid. 


Peder. 
Förlust borta mot serieledarna.
2019-09-20 23:04

Redan på förhand så visste man att det skulle bli en tuff kamp på konstgräset på Zinkensdamm för Egnahem är inte suveräna serieledarna och redan klara segrare av serien utan orsaka. 


Vi saknade några spelare för dagen på grund av jobb, sjukdom och annan frånvaro så det vara bara att ringa in några andra och den sista blev klar ett par timmar innan match. 


Taktiken var enkel och det gällde i princip att hålla ihop laget och vara riktigt jäkla tråkiga. 

Tycker vi lyckades riktigt bra hela matchen visst Egnahem ägde bollen väldigt mycket men vi lyckades styra dem ut mot kanterna och dem fick ta avslut ut dåliga vinklar. 

Ett-Noll fick dom på en riktigt hårt inlägg som en av deras spelare kom inspringande i straffområdet och stötte in med kroppen. 

Det var det målet dom gjorde i den första. 


I andra så fortsatte dem att ha bollen mest men vi fortsatte att styra ut dem mot kanterna och dåliga avslut som följd då våra backar inte tillät några inlägg. 


Dem tre målen dem gjorde var kliniska avslut rakt framifrån otagbart för Sara i målet (tack för att du ställde upp när vår ordinarie målvakt jobbade )


Våra chanser som vi fick var tyvärr sådana chanser som jag inte ville ha. 

Istället för att spela oss fram så vi kunde fylla på ordentligt och komma på rulle var det oftast långbollar som en ytter eller Forward fick springa på utan ordentligt understöd så dem fick alltid ta avsluten själva. 


När vi fick till anfallen lite bättre så var Egnahems försvar oftast stabilt. 


SummaSummarum :

Rättvis seger för Egnahem då dem ägde det mesta av spelet så kan tycka att det blev något mål för mycket sett till dom riktigt farliga chanserna men dom är kliniska i sina avslut. 

Något mål skulle vi kunnat peta in också tycker jag men idag fick vi inte med oss hela laget upp. 

Tror även att jag måste kliva in och vara som en dålig far för dom och förklara att när det blir kallare så klär man sig varmare. Alldeleför mycket sjukdom på senaste tiden. 

Vattenflaskor:


3: måste ta backlinjen igen. Becka, madde, Moa och Bettan

Spelar och håller i bollen bra när vi vinner den och höll undan anfallen från egnahem. Målet fanns inget att göra på för dem. 

2: Maisan, Ida och på taket. Kanske inte ville sig framåt men dem gjorde bra defensivt arbete. 

1: Laura framför allt men även Sandra, Sara och Maja F. . Trots ett opererat diskbråck och fortfarande under rehab hängde Laura på för att hoppa in om det hade behövts när vi hade mycket folk borta. 

Nu kämpade resten på så det behövdes inte men det kallas lagkänsla. 


Peder. 
Trepinne för damlaget hemma mot J-södra.
2019-09-14 15:47

Återigen en match där moralen och kämparglöden var det vinnande receptet. 

Var kanske inte den bästa uppladdningen på fredagskvällen för mig när ytterligare en tjej fick tacka nej till spel på grund av influensa men var bara att rumstera om lite i laget och köra på. 


Innan match pratade vi om att vi var tvungna att komma tillbaka till lugnet och att hålla ihop laget ordentligt för i matchen mot gripen förra veckan så var tjejerna som ett gäng duracellkaniner i första halvlek där långbollar var det som gällde men vi fyllde inte på bakom. 


Första halvlek. 

J-södra är det lag i serien som har högst tempo i sitt spel och dem satte fart från början men vi höll ihop laget väl och stoppade upp det mesta. 

Backlinjen höll motståndarnas anfallare framför sig och gav dem inte chansen att spela in bollarna bakom eller ta bra avslut. 

I 22:a minuten fick J-södra en hörna som som tillslut fick till ett ballong avslut på som seglade in otagbart för älgen. 


Efter detta kändes det som att vi tog tag lite mer i vårt egna spel där vi lugnade ned det och häll i bollen bättre. 

Det tog bara 2 minuter så passade vi oss fram på kanten och Hanna gick ned mot kortlinjen och slog in ett hårt inlägg som Emelie höll sig framme på och tryckte in på halvvolley. 1-1


Nu spelade vi mycket bättre och det tog bara 4 minuter till så höll sig På taket framme och drog på en tåfjutt (tror naglarna rök) som seglade in perfekt bakom deras målvakt. 2-1


Vi spelade bra resten av halvleken och hade en del chanser men det blev inga mer mål. 


Andra halvlek 

J-södra tog tag i taktpinnen direkt och satte rejäl press men det tog 4 min så tog Hanna tag i bollen och slet sig loss från halva planen och tåade in bollen under målvakten. 3-1


Det var väldigt mycket J-södra för resten av halvleken där som höll i bollen och spelade sig fram men vi höll ihop laget riktigt bra så dom där riktigt giftiga chanserna kom inte för dem. 

Älgen var ute och tog en hel del bollar som slank igenom backlinjen. 

Med 4 minuter kvar så reducerade J-södra till 3-2 och även att det kändes som vi hade hyfsad koll på dem så började man bli nervös. 


Närmare än 3-2 kom inte J-södra så när trudelutten från domaren ljöd så var det bara en sådan lättnad. 


Summasummarum: idag spelade vi återigen som vi ska med tigh försvar och bra passningsspel större delen av matchen. 

Det var en rejäl kämpar insatts av tjejerna där inte en jävel vek ned sig. 

Ledorden blev Moral, lagkänsla och ett jävlar anamma. 


Vattenflaskor :

3: älgen, angelica, becka, bettan och Elvis 

Försvars fantomerna! Nästan klockrena idag. 

2: Hanna och Emelie. När vi hade folk borta på grund av resor och sjukdom ställde dem upp. 2 mål och 1 assist från duon. 

1.kan inte välja ut några enstaka utan resten av laget får var sin. 


Peder 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 07/09 15:27 
Hem, 18/08 13:35 
Hem, 20/04 15:04 
Hem, 14/02 12:46 
 
SPONSORER Startuppställningen
SPONSORER