Trepinne för damlaget hemma mot J-södra.
2019-09-14 15:47

Återigen en match där moralen och kämparglöden var det vinnande receptet.

Var kanske inte den bästa uppladdningen på fredagskvällen för mig när ytterligare en tjej fick tacka nej till spel på grund av influensa men var bara att rumstera om lite i laget och köra på.

Innan match pratade vi om att vi var tvungna att komma tillbaka till lugnet och att hålla ihop laget ordentligt för i matchen mot gripen förra veckan så var tjejerna som ett gäng duracellkaniner i första halvlek där långbollar var det som gällde men vi fyllde inte på bakom.

Första halvlek.

J-södra är det lag i serien som har högst tempo i sitt spel och dem satte fart från början men vi höll ihop laget väl och stoppade upp det mesta.

Backlinjen höll motståndarnas anfallare framför sig och gav dem inte chansen att spela in bollarna bakom eller ta bra avslut.

I 22:a minuten fick J-södra en hörna som som tillslut fick till ett ballong avslut på som seglade in otagbart för älgen.

Efter detta kändes det som att vi tog tag lite mer i vårt egna spel där vi lugnade ned det och häll i bollen bättre.

Det tog bara 2 minuter så passade vi oss fram på kanten och Hanna gick ned mot kortlinjen och slog in ett hårt inlägg som Emelie höll sig framme på och tryckte in på halvvolley. 1-1

Nu spelade vi mycket bättre och det tog bara 4 minuter till så höll sig På taket framme och drog på en tåfjutt (tror naglarna rök) som seglade in perfekt bakom deras målvakt. 2-1

Vi spelade bra resten av halvleken och hade en del chanser men det blev inga mer mål.

Andra halvlek

J-södra tog tag i taktpinnen direkt och satte rejäl press men det tog 4 min så tog Hanna tag i bollen och slet sig loss från halva planen och tåade in bollen under målvakten. 3-1

Det var väldigt mycket J-södra för resten av halvleken där som höll i bollen och spelade sig fram men vi höll ihop laget riktigt bra så dom där riktigt giftiga chanserna kom inte för dem.

Älgen var ute och tog en hel del bollar som slank igenom backlinjen.

Med 4 minuter kvar så reducerade J-södra till 3-2 och även att det kändes som vi hade hyfsad koll på dem så började man bli nervös.

Närmare än 3-2 kom inte J-södra så när trudelutten från domaren ljöd så var det bara en sådan lättnad.

Summasummarum: idag spelade vi återigen som vi ska med tigh försvar och bra passningsspel större delen av matchen.

Det var en rejäl kämpar insatts av tjejerna där inte en jävel vek ned sig.

Ledorden blev Moral, lagkänsla och ett jävlar anamma.

Vattenflaskor :

3: älgen, angelica, becka, bettan och Elvis

Försvars fantomerna! Nästan klockrena idag.

2: Hanna och Emelie. När vi hade folk borta på grund av resor och sjukdom ställde dem upp. 2 mål och 1 assist från duon.

1.kan inte välja ut några enstaka utan resten av laget får var sin.