Sommens AIF (9-m)10 - 1Tenhults IF (9-m)

Samling:17:30
Aktivitetsinfo: Kallade till match
Rejäl urladdning av Sommens damer i hemmamatchen mot Tenhult
2022-05-31 14:04

På måndagskvällen kom Tenhult på besök till Sommens IP och regnet hängde lite i luften men det höll sig undan. Vi kände nog redan innan matchen att det är en match som vi borde kunna vinna men i fotboll så vet man aldrig, men det var ändå känslan utifrån hur vi spelat hitills och det vi läst oss till rörande Tenhult. Tenhult har ett lag som man bygger för framtiden och det tror jag kommer se bra ut då laget var mycket ungt.

Det andra jag måste lyfta upp och höja till skyarna är ju de killar som i match efter match utgör Sommens AIFs egna hejaklack, det är så att man får rysningar. Under så gott som hela matchen så var det ramsa efter ramsa och detta är nog första gången under min tränarkarriär som detta skett och jag har varit i div 4, div 3 och div 2 Dam och inte sett det någon stans, ni gör att vi har en extra spelare på planen för det är så viktigt att känna stödet av sin hemmapublik. Så en stor stor eloge och ett STORT TACK till er, hoppas ni håller i resten av säsongen!!

Och i denna match har vi även två ny ansikten i Sommens damlag och som gör sin debut här, Det är Alva Knutsson som har sin bakgrund i TFF och senast i TTU och div 3 fotboll. Sen har vi Olivia Pakkanen som är född 2008 och har spelat 2 säsonger i ungdomsfotbollen. Välkomna till Sommens AIF dam. Och en debut att minnas.

När matchen blåses igång så har vi ändå en go känsla men det förbyttes ganska snabbt då Tenhult redan i 2:dra minuten kommer runt på kanten lägger en boll in i straffområdet efter backen som Älgen kommer ut på men lyckas inte riktigt hålla den och returen går ut till en fristående spelare i Tenhult som kan sätta den i öppen kasse, detta gör att det minutrarna efter blir lite nervösa men från matchminut 7 så är vi precis där vi vill. Vi kan spela vårt spel.

Och i denna minut 7 så kommer Elvira runt på kanten och lägger en fin pass snett inåt bakåt där Isak finns och behöver egentligen också bara sätta dit bollen och vi kvitterar till 1-1. 4 minuter efter kvitteringen så kommer Elin A fint på kanten och lägger ett fint inlägg mot straffområdet där Isak i fight med målvakten försöker nå den först och Isak får en tå på den och den går via målvakten och får en fin skruv som gör att den tar sig över mållinjen och vi har 2-1.

Efter detta så går vi in i ett lugn där vi spelar vårt spel med passningar genom mitten och vi har inte för brått till att skapa lägen, i 21:a minuten så dyker en chans upp för SAIF då Elvira får en fin pass av Isak men det blir en halvträff på skottet och målvakten är med och tar den. I matchminut 29 så kommer nästa chans då vi har en hörna där Ida vänder bort sin försvarare men skottet går i burgaveln då det var ganska dålig vinkel.

Direkt efter detta så kontrar Tenhult och kommer fint på kanten och man skjuter från lite håll och det ser ut som att det skall bli ett typiskt mål i damfotbollen precis under ribban men denna går i överkant på ribban och ut. I den 32:a minuten så får vi in bollen precis utanför straffområdet där Bettan likt en viss Zlatan klackar fram bollen till Elvira som sätter den i nättaket och vi har 3-1.

I den 37 minuten så har SAOF hörna och det är Maja som lägger en fin hörna och på halvvolley får vi enn Sommenfot på den men den går mitt på målvakten, men i minuten senare så får vi en frispark i ett fint läge och det var som upplagt för en vänsterfot, Ida kliver fram och då jag redan nämnt Zlatan så får jag väl säga att detta var en frispark i Beckhamstil med ganska kort ansats och sätter den precis under ribban och det står 4-1 på tavlan.

Men Sommens AIF dam var inte riktigt nöjda där utan vi fortsätter spela en fin fotboll och i den 41:sta minuten så lägger Elvira en kalaspass fram till Maja som går sig fri och placerar in 5-1 vilket blir halvtidsresultatet. I halvtid pratar vi inte så mycket om spelet i sig utan mer om inställningen när vi tar oss an den andra halvleken, vi säger att alla ska gå ut som att det vore 0-0 och att matchen står och väger. Och precis som vi sa på samlingen inför, Vilja, Våga, Vara Kreativ och inte minst Snacka.

När vi går ut på planen inför andra och när den drar igång så är känslan att alla verkligen tog åt sig av snacket i pausen och redan i minut 2 av andra så får vi en straff, men målvakten går åt rätt håll och vi är inte riktigt med på returen, men i efterföljande hörna så är det lite flipperspel i straffområdet och den hamnar till slut hos Amanda som skjuter på en försvarare som gör att bollen ändrar riktning men går in och vi har 6-1 efter 47 minuter av spel.

I den 60 minuten så får Tenhult chansen med en fin pass som går längs straffområdeslinjen och ett skott som går tätt utanför, 3 minuter senare så ska Tenhult rensa en boll men misslyckas och det gör att Elvira får friläge och sätter 7-1, i 65 minuten så leverear Elvira återigen en fin pass som går igenom hela försvaret fram till Maja som sätter 8-1.

I matchminut 73 är det Sommen som misslyckas med en rensning vilket skapar en chans för Tenhult men då kliver Älgen fram och gör en fin räddning. I den 81:a minuten så får vi se ett hattrick av Isak som efter en fin längre boll av Maja får friläge och sätter den precis under ribban. I slutet av matchen (87 minuten) så testar Maja skott och försvararna i Tenhult skymmer egen målvakt vilket gör att hon inte ser bollen innan den tar i ansiktet men trots allt en räddning. Vi får ett litet avbrott men målvakten är kvar på planen. I 90:e minuten så har vi frispark i ett bra läge och det är Maja som lägger den och Elvira kommer upp fint och nickar men dessvärre går den över men i Tenhults uppspel efter detta så bryter återigen Elvira och passar fram till Isak som sätter sin 4 balja för dagen och det fastställer också slutresultatet 10-1.

Så det finns bara ett sätt att avsluta referatet, vi lyfter på hatten för hela laget, och så fort vi satt på oss hatten så lyfter vi den igen och gör vågen för vår hejaklack.