SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sommens AIF
Fotboll
Damlag

2010 startade Sommens AIF sitt damlag efter nästa 20 års uppehåll. Huvudmålet är att spela, ha roligt och umgås. Tanken är att alla ska få vara med och spela efter sin förmåga. I år kommer damlaget att spela i div 4 Höglandet. 

 

Vi välkomnar alltid nya spelare och du är välkommen att höra av dig till: Rolf Nors tfn 070-256 41 39, Kjell Johansson 0140-303 99 eller på mail: klj@tranas.se
Sommens AIF Dam 2023
2022-09-30 08:54

Sommens AIF börjar nu arbetet med att bygga damlaget 2023, känner du någon, eller själv känner att du vill bli en del av ett damlag som bygger laget kring glädje. Tveka inte att kontakta oss! Från den 18 oktober kommer vi börja med vår inomhusträning och du/ni är välkomna. Kontakta Palle Rosén via messenger eller sms. Kontaktuppgifter finns på sommensaif.se/sida/?ID=213287

Referat: Sommens AIF (9-m) - Tenhults IF (9-m)
Rejäl urladdning av Sommens damer i hemmamatchen mot Tenhult
2022-05-31 14:04

På måndagskvällen kom Tenhult på besök till Sommens IP och regnet hängde lite i luften men det höll sig undan. Vi kände nog redan innan matchen att det är en match som vi borde kunna vinna men i fotboll så vet man aldrig, men det var ändå känslan utifrån hur vi spelat hitills och det vi läst oss till rörande Tenhult. Tenhult har ett lag som man bygger för framtiden och det tror jag kommer se bra ut då laget var mycket ungt. 

 

Det andra jag måste lyfta upp och höja till skyarna är ju de killar som i match efter match utgör Sommens AIFs egna hejaklack, det är så att man får rysningar. Under så gott som hela matchen så var det ramsa efter ramsa och detta är nog första gången under min tränarkarriär som detta skett och jag har varit i div 4, div 3 och div 2 Dam och inte sett det någon stans, ni gör att vi har en extra spelare på planen för det är så viktigt att känna stödet av sin hemmapublik. Så en stor stor eloge och ett STORT TACK till er, hoppas ni håller i resten av säsongen!!

 

Och i denna match har vi även två ny ansikten i Sommens damlag och som gör sin debut här, Det är Alva Knutsson som har sin bakgrund i TFF och senast i TTU och div 3 fotboll. Sen har vi Olivia Pakkanen som är född 2008 och har spelat 2 säsonger i ungdomsfotbollen. Välkomna till Sommens AIF dam. Och en debut att minnas. 

Referat: Lommaryds IF - Sommens AIF (9-m)
Sen kvittering av SAIF räddade poäng i bortamatchen mot Lommaryd
2022-05-24 09:10

På måndagskvällen var det så dags för andra derbyt på rad, denna gången borta match mot Lommaryds IF på Norrvalla IP. Var ett fantastiskt fotbollsväder där solen tittade fram under så gott som hela matchen. Derby är ju alltid lite speciellt där stämningen runt planen är ganska likt den som är på planen.

 

Idag ärades vi också att ha en kvinnlig domare vid namnet Alva vilket är så kul, finns alldeles för få kvinnor som dömer fotboll, kan bara säga att hon gjorde det med den äran även om jag inte alltid var helt överens om domsluten så var nivån bra mycket högre än i andra matcher vi spelat och tror att under en match på 90 minuter så jämnar det ut sig med både inkast, offside och frisparkar. "Keep up the good work"

Referat: Sommens AIF (9-m) - Gripenbergs BK
Derbyseger för damerna mot Gripenberg
2022-05-10 11:33
Skönt segervrål efter matchen

Börjar väl detta referat med att jag på grund av lite för mycket i kalendern missade att skriva referat från damernas match borta mot Ölmstad som slutade med förlust 2-4, spelmässigt så anser jag (partisk) att Sommen var det bättre laget, men Ölmstad hade en spelare som stack ut och gjorde 3 mål och assisterade fram till 1. Hedda Rosén debuterade och fick en bra debut med ett mål dessutom. 

 

Men till derbyt mellan Sommens AIF och Gripenbergs BK som spelades på måndags kvällen i ett underbart fotbollsväder även om myggen blev lite väl närgångna i slutet av andra. Men de betten man fick gör ju att man kan minnas matchen de gånger man får klia på dessa bett. 

 

Inramningen var väl precis som ett derby skall vara, mycket publik som kommit för att heja fram sitt lag, tror nog att det kanske var något fler Sommensupportrar men det var nog precis som matchen riktigt jämnt. Hade kanske önskat något mindre fysisk nivå än det som tilläts men inga allvarliga skador som tur var åt båda hållen.

Referat: Sommens AIF (9-m) - Bankeryds SK C (9-m)
Oavgjort i säsongspremiären med mersmak
2022-04-26 07:27
Taggade tjejer inför avspark

På måndagen spelades säsongspremiären på Sommens IP och det ska sägas att förberedelserna för laget inte har varit optimala då vi inte har tränat på stor gräsplan, inte haft någon träningsmatch och Sommens IP var kanske inte helt redo för match ännu då vädret har ställt till det. Men det skulle jag tro många lag har haft bekymmer med. Sedan har vi en del nya ansikten och en del fick spela på nya och ovana positioner vilket inte alltid är så enkelt. Ska vi titta på det spelmässigt så gör vi det riktigt bra och vi hade ett helt nytt mittbackspar som löste uppgiften med bravur. Så vi går ur säsongspremiären med många positiva känslor och ser fram emot fortsättningen. 

 

Nämde ju att det fanns några nya ansikten och i matchen så gjorde Amanda Gunnarsson debut i Sommentröjan, Amanda kommer närmast från Tranås FF/Torpa AIS U och spel i Div 3, Sofia Wallenberg och Erjona Berisha gjorde också sin första match för Sommens AIF, Erjona har tidigare spelat i Tranås FF och Sofia har sitt förflutna i Hjulsbro IK.

 
SPONSORER Startuppställningen
SPONSORER