SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sommens AIF
Fotboll

Bli medlem i Sommens AIF
BLI MEDLEM
Ungdomar städade stranden
2023-09-25 12:42

Måndagen den 18 september städade ungdomarna i PF08-10-laget tillsammans med ungdomarna i P11-13-laget stranden i Sommen från Båtvarvet till Stallberga hamn. Initiativet var en del i Strandstädningens dag som pågick under helgen och organiserades av Städa Sverige.

Halva potten
2023-09-09 09:01
Klicka på länken nedan om du vill vara med i utlottningen

Inför helgens matcher så har vi halva potten lotter, i skrivande stund är vinstsumman uppe i 1400kr och vi kommer att utse vinnare efter herrarnas match imorgon söndag ca 18:00. Köp din lott nu så är du med i utlottningen. 

 

Halva potten Sommens AIF

Sommens AIF:s främsta trotjänare har lämnat oss
2023-07-18 13:11
Arvtagaren Leif "Massa" Andersson bredvid Lennart "Pära" Persson då de tilldelades Barbro Rydéns minnespris 2020. Lennart dog i lördags 86 år gammal. Han skulle ha fyllt 87 i augusti.

Lördagen den 15:e juli somnade Lennart "Pära" Persson in. Han kämpade sista året med sjukdomar och krämpor men har innan dess nästan dagligen funnits som en självklar kraft på Sommens IP. Pära spelade från ungdomsåren i Sommens AIF. Redan då Sommens IP anlades mellan riksvägen och södra stambanan 1949 var Pära aktiv som fotbollsspelare i föreningen. Han fortsatte sedan hela vägen upp till A-laget där han spelade fram till 1970-talet, ofta som en en snabb, målfarlig ytter.

 

Tidigt intresserade sig Pära för planskötseln och han såg till att Sommens IP blev en av Smålands finaste gräsplaner. Han styrde bestämt över planen och såg till att inga träningar nötte på målområdena. Det gjorde att Sommens IP:s gräsyta blev speciellt omtyckt bland målvakter, försvarare och anfallare som fick en jämn green att kampas på. Under de senare åren var Pära konsult åt "Massa" så att kunskapen om grässkötsel lever vidare på Sommens IP.

 

Sönerna Dick, Tommy och Benny var ryggraden i Sommens storlag under 1980-talet och de har sedan sett sina barn och barnbarn följa i Päras fotspår. Pära följde gärna föreningens alla lag och såg till såväl plan som spelare. Under många år hade han barn, barnbarn och barnbarnsbarn som spelare på Sommens fina gräsmatta. Sommens AIF är oerhört tacksamma för det arbete och passionerade engagemang som Lennart lagt ner i föreningens verksamhet under 80 års tid. Våra tankar går till den närmaste familjen men saknaden är stor i hela föreningen. Tack, Lennart för dina insatser! Du lever kvar i våra minnen.

Damlag
Sommens AIF Dam 2023
2022-09-30 08:54, Damlag

Sommens AIF börjar nu arbetet med att bygga damlaget 2023, känner du någon, eller själv känner att du vill bli en del av ett damlag som bygger laget kring glädje. Tveka inte att kontakta oss! Från den 18 oktober kommer vi börja med vår inomhusträning och du/ni är välkomna. Kontakta Palle Rosén via messenger eller sms. Kontaktuppgifter finns på sommensaif.se/sida/?ID=213287

Damlag
Referat: Sommens AIF (9-m) - Tenhults IF (9-m)
Rejäl urladdning av Sommens damer i hemmamatchen mot Tenhult
2022-05-31 14:04, Damlag

På måndagskvällen kom Tenhult på besök till Sommens IP och regnet hängde lite i luften men det höll sig undan. Vi kände nog redan innan matchen att det är en match som vi borde kunna vinna men i fotboll så vet man aldrig, men det var ändå känslan utifrån hur vi spelat hitills och det vi läst oss till rörande Tenhult. Tenhult har ett lag som man bygger för framtiden och det tror jag kommer se bra ut då laget var mycket ungt. 

 

Det andra jag måste lyfta upp och höja till skyarna är ju de killar som i match efter match utgör Sommens AIFs egna hejaklack, det är så att man får rysningar. Under så gott som hela matchen så var det ramsa efter ramsa och detta är nog första gången under min tränarkarriär som detta skett och jag har varit i div 4, div 3 och div 2 Dam och inte sett det någon stans, ni gör att vi har en extra spelare på planen för det är så viktigt att känna stödet av sin hemmapublik. Så en stor stor eloge och ett STORT TACK till er, hoppas ni håller i resten av säsongen!!

 

Och i denna match har vi även två ny ansikten i Sommens damlag och som gör sin debut här, Det är Alva Knutsson som har sin bakgrund i TFF och senast i TTU och div 3 fotboll. Sen har vi Olivia Pakkanen som är född 2008 och har spelat 2 säsonger i ungdomsfotbollen. Välkomna till Sommens AIF dam. Och en debut att minnas. 

Damlag
Referat: Lommaryds IF - Sommens AIF (9-m)
Sen kvittering av SAIF räddade poäng i bortamatchen mot Lommaryd
2022-05-24 09:10, Damlag

På måndagskvällen var det så dags för andra derbyt på rad, denna gången borta match mot Lommaryds IF på Norrvalla IP. Var ett fantastiskt fotbollsväder där solen tittade fram under så gott som hela matchen. Derby är ju alltid lite speciellt där stämningen runt planen är ganska likt den som är på planen.

 

Idag ärades vi också att ha en kvinnlig domare vid namnet Alva vilket är så kul, finns alldeles för få kvinnor som dömer fotboll, kan bara säga att hon gjorde det med den äran även om jag inte alltid var helt överens om domsluten så var nivån bra mycket högre än i andra matcher vi spelat och tror att under en match på 90 minuter så jämnar det ut sig med både inkast, offside och frisparkar. "Keep up the good work"

BLI MEDLEM
Twitter & Instagram
Nyheter från våra lag
 
SPONSORER Startuppställningen
SPONSORER