Bli medlem i Sommens AIF
Sommens AIF / Boxholms IF spelade sin första cup i Futsal
2023-01-15 16:53, Damlag

I fredags så spelade Sommens AIF och Boxholms IF sin första cup som kombinerat lag, och tanken i denna cup var att alla som kunde och som varit med och tränat skulle få spela, normalt hade vi nog inte varit 3st 4:or plus målvakt men som sagt var det viktigare denna gång att få spela.

Nu står det klart att Sommens AIF Dam inleder samarbete med Boxholms IF Dam
2023-01-10 17:44, Damlag

BIF i rött - Gu va gött

SAIF i blått - Gu va flott

BIF och SAIF i samarbete - Världsklass

årsmöte i SAIF 21/2
2022-11-29 00:40

Årsmöte i SAIF sker på Sommens IP tisdagen den 21/2. Alla medlemmar är välkomna.! Anmäl gärna i förväg. Fika servera!

Allmänt möte med diskussioner inför årsmötet sker måndagen den 16:e januari. Även detta möte är öppet för alla medlemmar.

Ny tränare för SAIF:s herrar som stannar i division 5
2022-11-20 15:16
Alfred "Affe" Palmér tar över tränarrollen efter trotjänaren Tobias "Massa" Sjöberg

Positiva nyheter i novembermörkret. Sommens AIF får en plats i division fem då växjölaget Åryd dragit sig ur division fyra och börjar om i sexan. Sommens AIF har tackat ja till denna plats och spelar förhoppningsvis division femderbyn mot Örserum och Torpa AIS som ansluter från var sitt håll.

Vi kan också presentera en ny huvudtränare efter Tobias "Massa" som i olika konstellationer tränat herrarna i tolv år. All heder åt Tobbe som skapat god sammanhållning i laget och gjort Sommens AIF till det spelande laget som är roliga att titta på. Nu blir det Alfred Palmér som tar över taktpinnen. Alfred är en ung men mycket ambitiös kille som vill fortsätta att utveckla herrarna till ett spelande lag som ska kriga för en bra placering i division fem nästa år. Alfred eller "Affe" som han allmänt kallas har spelat fotboll med Aneby SK, Lommaryds IF, Adelövs IK, Örserums IK och senast Gränna AIS. Affe har under flera år tränat Lommaryds damlag och gjorde en riktigt stark vårsäsong med delat ledarskap för Tranås/Torpas damlag i division två. Affe vill testa som herrtränare och har sett Sommens AIF som en spännande klubb att arbeta i. Nu fortsätter bygget av såväl tränarstab som herrtrupp. Vi hoppas att Walle och tjörv kommer att finnas kvar och Tobbe har lovat att han inte vill släppa SAIF vind för våg. Han gör ett stort jobb i styrelsen och har som del i sportgruppen kämpat för att få lösningen med Affe Palmér på plats. Vi fick in två unga herrar som coacher för U-laget under säsongen 2022 som också aviserat att de vill fortsätta jobba för SAIF. Tobias Sparv och Jonathan Haldin kommer att dela sitt engagemang som spelare med ledarskap i föreningen. Detta gäller även punlikfavoriten Badou som vid sidan av sin fotbollsmagi på planen kommer att hjälpa till med 09-laget. Vi är oerhört glada för den kärlek som dessa killar visar till såväl fotbollen som till föreningen Sommens AIF.

Under premiärträningen i Ängarydshallen i torsdags fanns 28 spelare på plats med flera nya och nygamla ansikten. Vi hoppas att kunna publicera flera nyförvärv framöver. Alla med hjärtat för fotboll och SAIF är givetvis väkomna. Vi hoppas på en stabil träningsgrupp som formar två frejdiga lag i division fem respektive u-lagsserien. Till detta ska läggas ett 06-lag som kommer att spela i en tuff juniorserie i Östergötland. Där fortsätter samarbetet med Boxholms IF. Tränartrojkan Johan Andersson, Boxholm och Bröderna Erik Hultén och Henrik Magdesjö fortsätter arbetet med detta lag som fortsätter att växa med flera intressanta spelare. Laget har de två senaste säsongerna vuxit in i respektive klubbs seniorlag och kommer förhoppningsvis ta nya kliv i denna riktning under kommande säsong. Vi tror också att spelare från 09-laget kommer att delta i seniorträningar under året för att på sikt växa till sig som seniorspelare i Sommens AIF. Framtiden ser ljus ut för fotbollen i Sommens AIF. Följ lagen så nära ni kan. Välkomna till Sommens IP när gräset åter är grönt.

Sommens AIF Dam 2023
2022-09-30 08:54, Damlag

Sommens AIF börjar nu arbetet med att bygga damlaget 2023, känner du någon, eller själv känner att du vill bli en del av ett damlag som bygger laget kring glädje. Tveka inte att kontakta oss! Från den 18 oktober kommer vi börja med vår inomhusträning och du/ni är välkomna. Kontakta Palle Rosén via messenger eller sms. Kontaktuppgifter finns på sommensaif.se/sida/?ID=213287

Damlag
Referat: Sommens AIF (9-m) - Tenhults IF (9-m)
Rejäl urladdning av Sommens damer i hemmamatchen mot Tenhult
2022-05-31 14:04, Damlag

På måndagskvällen kom Tenhult på besök till Sommens IP och regnet hängde lite i luften men det höll sig undan. Vi kände nog redan innan matchen att det är en match som vi borde kunna vinna men i fotboll så vet man aldrig, men det var ändå känslan utifrån hur vi spelat hitills och det vi läst oss till rörande Tenhult. Tenhult har ett lag som man bygger för framtiden och det tror jag kommer se bra ut då laget var mycket ungt.

Det andra jag måste lyfta upp och höja till skyarna är ju de killar som i match efter match utgör Sommens AIFs egna hejaklack, det är så att man får rysningar. Under så gott som hela matchen så var det ramsa efter ramsa och detta är nog första gången under min tränarkarriär som detta skett och jag har varit i div 4, div 3 och div 2 Dam och inte sett det någon stans, ni gör att vi har en extra spelare på planen för det är så viktigt att känna stödet av sin hemmapublik. Så en stor stor eloge och ett STORT TACK till er, hoppas ni håller i resten av säsongen!!

Och i denna match har vi även två ny ansikten i Sommens damlag och som gör sin debut här, Det är Alva Knutsson som har sin bakgrund i TFF och senast i TTU och div 3 fotboll. Sen har vi Olivia Pakkanen som är född 2008 och har spelat 2 säsonger i ungdomsfotbollen. Välkomna till Sommens AIF dam. Och en debut att minnas.

Twitter & Instagram