SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sommens AIF
Fotboll

Välkommen till Sommens AIF
 
Policy Sommens AIF
2018-02-04 19:52

1        – Allmänna synpunkter

2        – Klubbens inställning till träning och matchning

3        – Tillämpningar och uppföljning

  

1 – Allmänna synpunkter

 

 • Sommens AIF är en politiskt och religiöst obunden förening. Dock kan Sommens AIF samarbeta med politiska och religiösa organisationer om det inte strider mot vår policy i övrigt.

 •  Sommens AIF strävar efter att vara en förening för alla. Med det menas att föreningen arbetar aktivt för att alla som vill delta i föreningens olika verksamheter ska ges möjlighet till detta.

 

 • Sommens AIF tar avstånd från all form av rasism, mobbning, trakasserier. Alla har ett gemensamt ansvar för att detta fungerar. Ledarna för olika verksamheter i föreningen gör ungdomar och vuxna uppmärksamma på att klubben har en nolltolerans mot alla typer av kränkningar.

 

 • Sommens AIF strävar efter att ta ett samhällsansvar i så stor utsträckning som möjligt. Med detta menas att man arbetar med en ungdomsverksamhet som aktiverar ungdomar och ger dem en idrottslig fostran i ett folkhälsoperspektiv. I detta ingår fysisk träning, insikter i kosthållning och ett schysst kamratskap. Information om alkohols, drogers och tobaks skadeverkningar följs upp genom att aktivt verka mot all form av missbruk.

 

 • Sommens AIF är en ideellt arbetande förening där vi aktivt arbetar för att kostnader hålls nere med gemensamma krafter. Klubben är restriktiv med att betala ersättningar och försöker att hitta intäkter där ideellt arbete prioriteras. På detta sätt kan vi hålla låga avgifter så att alla kan delta i föreningens verksamhet.

 

 • Den gemensamma anläggningen, Sommens IP, är ett gemensamt ansvar för alla medlemmar. Vi strävar efter att vårda lokaler, miljöer och utrustning för att på detta sätt öka trivseln och samhörigheten.

 

 • Klubben arbetar tålmodigt utifrån ett långsiktigt perspektiv för att förbättra klubbens anläggning och klubbens verksamheter kvalitetsmässigt.

 

 • Vid alla tillfällen då någon representerar föreningen är det upp till varje enskild medlem att uppträda på ett sätt som klubben Sommens AIF kan stå för. Detta gäller i samband med träningar, matcher och alla aktiviteter som Sommens AIF är inblandade i.

 

 • Vid resor ställer Sommens AIF ett absolut krav att chaufförer följer alla trafikregler och hastighetsbegränsningar. Ingen alkohol får förekomma under kvällen före ett chaufförsåtagande och personen bör också vara tillräckligt utvilad för att på ett säkert sätt framföra det fordon som givetvis också uppfyller alla säkerhetskrav som trafikverket ställer. Karavankörning utan kappkörning förordas.

 

2 – Klubbens inställning till träning och matchning

 

 • Alla ska ges möjlighet att delta i klubbens träningar i så stor utsträckning som möjligt utifrån sina egna förutsättningar.

 

 • Fram till juniorfotboll så ska ingen toppning av lagen göras.

 • Träningar ska vara allsidiga, lekfulla och utveckla spelarnas fotbollskunnande.

 • Fotbollsskolan 4 – 8 (9) år ska betona leken, rörelsen, koordinationsträning och grundläggande fotbollsteknik. Det viktigaste är att behålla glädjen och nyfikenheten på fotboll. Man utbildar för 5-mannaspel men har en övergångsperiod till 7-manna sista året.

 • 9-12 år utbildas spelarna för 7-mannaspel. Leken kommer att finnas kvar samtidigt som koordinationsträningen styrs mot fotbollsmotorik. Teknikmomenten dominerar men spelövningar och positionsspecifika träningsmoment kommer in i ökande grad. Vi strävar efter att utbilda intelligenta fotbollsspelare som klarar att lösa spelsituationer utan tränares hjälp på planen. Taktiska inslag i försvarsspel och anfallsspel stegras från måttligt till en stabil grund. Detta görs samtidigt som spelarna lär sig fotbollens terminologi för att smidigt kunna kommunicera under träningar och matcher. Fair play och ett gott kamratskap är en självklarhet som genomsyrar såväl träning som match.

 • 13- 19 år utbildas spelarna för 11-mannaspel inom ungdoms- och juniorfotbollen i första hand. En övergång till seniorfotboll sker successivt i den utsträckning som är praktiskt möjlig. Teknikträningen stegras för att kunna utföras i högre tempo. Konditions-, snabbhets- och styrketräning fasas in i lämplig grad för att spelarna ska kunna spela seniorfotboll med så bra resultat som möjligt. Spelintelligens och taktik betonas mer för att kunna överblicka hela laget och olika matchmoment. Skadeförebyggande träning läggs in som återkommande moment. Spelarna diskuterar vad som menas med fair play och god laganda och eftersträvar detta i all verksamhet. Grunder i idrottspsykologi lärs ut under junioråldern

 • Från seniorspel ges alla möjlighet att träna fotboll i föreningen och spela utifrån sina förutsättningar och klubbens möjlighet att kunna erbjuda matchning. Lagen tas ut utifrån ett långsiktigt perspektiv mot förbättrade resultat.

 • Vid 14 år går alla spelare igenom domarutbildning. De som önskar döma ges möjlighet till detta.

 • Från 15 års ålder uppmuntras spelarna att utbilda sig via tränarutbildningar av olika slag. De som sedan önskar delta som ledare ges möjlighet till detta

 • Under 7-manna perioden utbildas spelarna inom Fair Play.

 • Från 11-manna-ålder och uppåt utbildas spelarna i kost, hälsa och drogers inverkan på kroppen

 • Ledare inom fotbollsskolan samt sjumannaperioden bör skaffa sig Träningsutbildning 

 • Under 11-mannaperioden uppmuntras ledarna att fortsätta sin utbildning med Träningsutbildning B

 • Seniorledare ges möjlighet att även utbilda sig på avancerad nivå.

 • Alla ledare uppmuntras att förkovra sig via alla tänkbara kurser som kan tillföra något till verksamheten.

 

3 – Tillämpningar och uppföljning

 

 • a.) Om någon uppenbart bryter mot föreningens policy så blir det ledares eller klubbfunktionärs uppgift att uppmana personen att följa våra interna regler för verksamheten. Även en aktiv eller förälder kan påtala uppenbara brott mot policyn och bör då tala med ledare eller styrelsemedlem om detta.

 • b.) Om personen inte förstår varför man måste följa reglerna eller upprepar ett dåligt beteende så blir det styrelsen som får ta ansvar för att personen uppmärksammas på att klubben inte tolererar brott mot policyn.

 • c.) Om varken steg a eller b fungerar så ka styrelsen efter majoritetsbeslut stänga av en klubbmedlem under en begränsad tid eller i begränsad omfattning. I extrema fall kan det bli tal om uteslutning ur föreningen.

 

Policyn distribueras årligen till alla medlemmar och finns tillgänglig på Sommens IP. Inför varje årsmöte så ges möjlighet till revidering av policyn som fastställs på årsmötet.

 

Efter årsmötesbeslut fastställd

2013-02-19

Styrelsen i Sommens AIF genom:

 

Jerry Klingstedt

ordförande

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 25/09 12:42 
Hem, 09/09 09:01 
Hem, 14/06 11:03 
Hem, 10/03 12:40 
 
SPONSORER Startuppställningen
SPONSORER