SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sommens AIF
Fotboll
Damlag

Gränna AIS (9-m)
1 - 3
Sommens AIF (9-m)
Gränna AIS (9-m)1 - 3Sommens AIF (9-m)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 18 juni, 19:00
Plats:Ribbavallen
Tävling:
Matchnummer: 142301045
Samling:17:00, Coops parkering
Gränna besegrades på bortaplan
2018-06-19 16:16
Laget mot Gränna
På söndagen reste Sommens damer till Gränna för bortamatch, och detta var en viktig 6 poängs match då Gränna låg 3 poäng efter oss i tabellen inför matchen.Och inför matchen fick vi några spelares återbud på grund av sjukdom men fick ändå ihop 15 tjejer till match. Resan började med vägarbete på 32:an vilket gjorde att vi hade lite försening på vägen, några bilar tog vägen över Källsberg/Säthälla medans vissa valde att stå kvar i bilkön. Väl framme i Gränna så var det lite småkyliga vindar och ganska hög volym på musiken i högtalarna, rådde också delade meningar om musiken som kom ur de samma.
Men inget av ovan var något som störde tjejerna, det var fokus från start och jag måste säga att det var spel mot ett mål stora delar av inledningen, jag faktiskt över hela matchen. Och det saknades inte lägen men det ville sig inte riktigt, det var både missriktade skott och skott som gick rakt på målvakt men även tätt utanför ramen och även i ramen. Så när Gränna AIS gör 1-0 i 18 minuten på en fin djupledslöpning så kändes det inte rättvist alls. Men det bygger på att ta till vara på chanserna som kommer.

Sommen äger som sagt stora delar av halvleken och i 35 minuten får Sommen frispark strax utanför straffområdet och Amanda kliver fram och går på kraft och skjuter genom muren men rakt i famnen på målvakten. I 40 minuten kommer Elvira i en fin löpning förbi sista försvararen men får inte riktigt med sig bollen och målvakten kommer ut och tar hand om den. i 44 minuten kommer Maja N i djupet och får bollen och skall placera in bollen men den går i stolpen men vi går till halvtidsvila med 1-0, ibland är sport inte rättvist. 

I halvtidspausen pratar vi om att jobba vidare för skapar vi chanser så kommer utdelningen förr eller senare. Vi kastar om lite inför andra och tjejerna känns taggade. Redan i 46 minuten kommer Tilda R fri men frå bollen lite för långt ifrån sig och målvakten hinner ut, i samma minut blir det lite tilltrasslat i Grännas straffområde och efter flertalet försök så får Maja N fatt i bollen och placerar in 1-1 vilket var en lättnad. Tror att vi slappnade av lite för mycket precis efter målet då Gränna kom med fart i 47 minuten och är nästan helt igenom men skottet går över.

I 53 minuten ställer vi till det i eget straffområde då vi slår en passning in i det samma till en fristående Gränna spelare och det blir mycket rörigt men vi lyckas hålla bollen borta från målet. Minuten senare kommer Tilda R i en riktigt fin löpning och får en fin pass av Maja N men blir felaktigt avblåst för offside. I 55 minuten kommer Tilda R återigen i en fin löpning och Grännas målvakt kommer ut och Tilda skjuter, dock går skottet över.   

I 61 minuten kommer Sommen i ett anfall och Tilda R har bollen och driver fram den, Maja N kommer fint utanför och får passningen i djupet och går förbi Grännas back och placerar in 1-2 och känslan är att det kanske finns lite rättvisa ändå. Efter detta böljar spelet lite och Gränna kommer på kanten i 72 minuten och får till ett fint skott som ser ut att segla in precis under ribban men Ellen i målet sträcker ut rejält i upphoppet och räddar. Det skall sägas att Ellen gör flera fina räddningar i matchen och skulle jag få säga det så gör hon sin bästa match hittills i målet. 

Gränna trycker på så gott de kan och är inte ofarliga då de har några snabba spelare, dock så är det precis som för oss i första missriktade skott. i 78 minuten har de ett skott som går strax över. Matchen står och väger lite och Gränna satsar naturligtvis på att kvittera men Sommens tjejer står emot bra. i 87 minuten får Sommen frispark strax utanför straffområdet till höger, Sara Jacobsson kliver fram och får en fin träff och bollen går över muren och letar sig också förbi målvakt och närmar sig bortre kryssribban och in i mål och vi har 1-3. Efter det så går luften ur lite och inget av lagen går för mer mål. Matchen blåses av och Sommen tar en viktig seger och är med det 6 poäng före Gränna i tabellen.

Hela laget gör en bra insats idag och vi hade med spelare som inte hade varken spelat eller tränat på ett tag men laget är det som gör det idag. Ellen Jonsson i målet gör sin hittills bästa match för säsongen även om tränaren sätter hjärtat i halsgropen några gånger då Ellen gör utrusningar men det räcker ju med att stoppa bollen. Elvira gör som vanligt en rejäl kämpa insats och är över hela planen, ibland i försvaret och ibland i anfallet, löper kopiöst mycket. Amanda gör det riktigt bra som Idas ersättare på högerkanten och vågar hålla i bollen och sätter passen, Loviza som mittback (ovan position) gör som vanligt en kämpainsats och Sara vågar också hålla i bollen och sätter också passningarna. Becka, skänker trygghet på backplats, Tilda R går in i närkamperna och oftast behövs det bara en gång för nästa gång väljer motståndarna inte att gå in. Som ni förstår så finns det bara bra saker att säga om alla vilket gör det svårt att ta ut en spelare. Men har man lovat det så håller man det, och det är en spelare som trivs med en liten ny roll som jag tror passar henne bra, gillar att fördela bollar och klarar av att utmana på egen hand också, ofta genom fina tvåfotare och acceleration, sätter idag 2 baljor och matchens lirare blir Maja Nordahl, detta i hård konkurrens av flera.  

Match statistik:

Granna AIS - Sommens AIF 1 - 3 (1 - 0) 

Skott 5-13

Frisparkar 3-7

Hörnor 2-4


Matchens lirare Sommen:
Maja Nordahl

<< Tillbaka

 
 
SPONSORER Startuppställningen
SPONSORER