2019-08-31 17:23
Dagens hjältar.

Match mot Nässjö då vet man att det är ett bra lag man möter och det brukar blir bra matcher då det är ett spelande lag och det var en sådan match idag.

Vi hittade rätt i spelat från start idag igen.

Tog det lugnt höll i bollen och spelade oss fram på ett bra sätt nästa hela matchen.

Första halvlek så tycker jag att spelet funkade riktigt bra och vi kom till flera bra chanser men skotten kanske inte hade den där skärpan som det behövs vara.

Vi trummade på bra och höll i det mesta spelet.

När Nässjö hade boll så spelar dom som sig fram bra men vi höll laget samlat och framför allt backlinjen såg till att avsluten inte kom från dom där riktigt farliga lägena och Älgen plockade ned ett par bollar också.

Det skulle dröja till 32 min innan nollan spräcktes och det var efter en hörna där bollen studsade lite hit och dit men tillslut passades bollen bakåt och där kom Elisabet och tryckte in 1-0 vilket stod sig halvleken ut.

Andra halvlek börjar vi inte så bra där vi är lite ofokuserade och slarvar lite i passningarna vilket gör att Nässjö vinner boll lite väl högt upp i planen för att jag ska vara nöjd för Nässjö hade ju givetvis flyttat upp spelet en del så dom dock lite fler lägen än vad dom hade innan men backlinjen höll det mesta borta.

Det var dom sista 18 minuterna som det sedan hände en hel del.

Nässjö hade lite mer spel än vad vi hade men vi kom i en hel del uppstickare och på en av dem gjorde Matilda Claesson 2-0.

Hon fick bollen 2 m och 36 cm lite till höger utanför straffområdet och tryckte till ett snabbt skott som gick i en båge över målvakten som bara fick fingertopparna på den.

Tre minuter senare fick Nässjö en straff för hands vilken dom förvaltade bra. Älgen gick åt ett håll men nådde inte riktigt dit. 2-1

När Nässjö trycker på så får Maisan ytterligare ett friläge som hon denna gången lägger in säkert och 3-1 är ett faktum.

Det ska bara ta två minuter så trycker Nässjö in 3-2. Det är nu hjärtinfarkten ligger nära till hands för en gamling.

Men så frälser maisan mitt gamla hjärta genom att hon tar bollen avancerar fram med snabba steg och lyfter in bollen i bortre burgaveln. 4-2 på absolut sista sparken för domaren truddeluttar i pipan precis efteråt.

Summasumarum: vilken jä… kämpar insats av tjejerna. Vi gick runt på väldigt lite folk då vi hade mycket frånvaro inför matchen men vi får tacka Frideborg och Berget för att dem ställde upp så några spelare fick vila lite ibland.

Känns som vi har kommit tillbaka lite till det spelet vi hade i början av säsongen.

Vattenflaskor skall delas ut:

3: backlinjen med Angelica, becka, Elisabet och Elvis. Vilken defensiv dom höll.

2: Maisan, på taket och Sandra. Maisan 2 mål och hon skapade chanser för på taket och Sandra. På taket rev runt där framme och skapade en hel del chanser. Sandra höll sig framme och pressade motståndarna och fick en assist idag igen.

1: Matilda gjorde comeback efter ett tags frånvaro och passade på att göra ett mål.