Ny Trepinne för damlaget
2020-08-30 10:04
På lördagen gästades Sommens IP av Mullsjö och det var en helt ny bekantskap för damlaget och då Mullsjö aviserat 9 manna var man lite nödig så att säga då vi inte diskuterat eller spelat 9 manna i år men tjejerna löste det bra och trepinne nr 5 kom in på kontot.
Första halvlek.
Första 15 min var det ett böljande spel med chanser åt båda håll och Mullsjö spelade piggt och kontrade snabbt.
I 6 min gjorde Elvira 1-0 men Mullsjö kvitterade på en kontring en Min senare.
I 13 min så tog även Mullsjö ledningen men denna gången var det vi som snabbt replikerade och kvitterade i 15 min.
 Det var lite hafsigt spel ibland men överlag höll vi i bollen hyfsat väl. Kanske öste lite för mycket långbollar vilket är jobbigt om man inte håller ihop laget då 9 manna ger ännu större ytor.
På 5 min så punkterade vi matchen med start i 27 då Sara drog ett inlägg som allas ellen på taket tåade in till 3-2. Med det målet halkade hon in på en 4:de plats i seriens totala skytteliga.
I 29 min tryckte Elvira In 4-2 och gjorde därmed hattrick och i 34 min gjorde hon även 5-2.
Dessa 3 snabba mål knäckte nog Mullsjö en del även om dom definitivt inte gav upp men dom blev lite mer defensiva i andra halvlek och det kändes att det inte var samma go längre.
I andra halvlek höll vi i bollen på ett bättre sätt och spelade oss  fram och hade en del chanser men deras målvakt var med på en hel del där.
Det tog fram till 71 min innan nästa mål kom och det fick Sara sätta på Straff då Elvira gick omkull i straffområdet.
I 75 min kommer nog det snyggaste och helt enligt skolboken. Maisan får bollen efter att vi spelat oss fram och hon går ned mot kortlinjen och slår ett stenhårt inlägg som Elvira kommer på en löpning från motsatta stolpe och det ser ut som hon får foten på bollen precis framför målvaktens händer då ingen märkte att Elvira hade smugit upp där.
Resten av halvleken så hade vi en del chanser till men en bra målvakt och kanske lite oskärpa gjorde att det inte blev fler mål.
Mullsjö fick slutföra matchen utan avbytare då en av deras tjejer fick en smäll i huvudet och inte spelade mer. Såg inte situationen så jag kan inte säga vad som hände.
Ska ändå säga att Mullsjö var ett ugnt lag och dem kanske inte hade orken i längden då vi kunde byta lite tätare även om vi bara hade 2,5 spelare på bänken efter ett tag men dom var ett lag som försökte spela fotboll och ska väl säga att det finns lag som kan få sig en överraskning där framöver.
Vattenflaskor skall delas ut:
3: Elvira. Göra man 5 mål och har bud på ett par till så ska man få flaskor. Dessutom upp i ledning i seriens skytteliga.
Maisan: 2 assist idag och ett par målchanser på detta.
Elvis. Spelade ytter idag och klev imellan många ggr och bröt bollen.