Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sommens AIF
Fotboll

Landslagets Fotbollsskola i Sommen
2020-05-26 16:28
Landslagets Fotbollsskola samlad från ett tidigare år
Hög tid att anmäla till Landslagets Fotbollsskola i Sommen

Under vecka 26 så arrangerar vi, för fjortonde året, ett landslagsläger på Sommens IP för åldrarna 7-14 år Anmäl denna vecka (22) via https://www.svenskfotboll.se/fotbollsskolan/ För 400:- blir det dagläger mellan 13-16 under fyra dagar måndag - torsdag. Teknikträning, lekar, spel och bad är innehållet. Alla deltagare får en landslags-t-shirt, en fotboll och en vattenflaska samt enkelt mellanmål varje dag.

Vålkomna!

Kjell Johansson
Sommens AIF
Sommens AIF:s fotbollsskola 2020 Nu även för de yngsta! OBS!
2020-04-30 11:06

Sommens AIF kommer att starta fotbollsskolan tisdagen den 5:e maj klockan 17.15 på Sommens IP för barn födda 2014 och äldre (2013-2014 samt 2011-2012). Vi hälsar alla barn i dessa åldersgrupper välkomna rolig samvaro med bollen i fokus.


OBS!

Nu har vi kommit fram till en lösning för den yngsta gruppen i SAIF:s fotbollsskola 2015 - 2017. Vi byter dag för att minska det totala antaletvid träningstillfällena. Det kommer att vara onsdagar fram till sommaren. Vi startar onsdagen den 20 maj klockan 17.15 på Sommens IP. Vi tränar i 45 minuter och räknar med att en vuxen är med som bollplank i övningarna. Ta med egen vattenflaska! 

Anmäl er gärna till mig via mail så kan jag skriva in i medlemsregistret. Gör det gärna senast torsdag denna vecka så kommer det med i utskick av medlemsavgifter. Om ni inte vill fortsätta så stryker vi er i nästa skede. Anmäl namn, personnummer, adress. Vårdnadshavares namn, mail och mobilnummer.


Välkomna!

/Kjell Johansson
ledare i fotbollsskolan


För att minska risken med smittspridning så ber vi er att sköta anmälan över mail till Kjell Johanssons adress. klj@tranas.se Vi vill ha in följande uppgifter: 

Namn på barnet och vårdnadshavare,

barnets personnummer (10 siffror),

Namn, mailadress och mobilnummer till vårdnadshavare

samt hemadress.


Mer info och besked under Dokument (ovan)Sommens AIF behöver ert stöd.
2020-04-26 17:04
Sommen har ambitionen att driva en förening så att alla kan spela fotboll till en rimlig kostnad men då behöves det stöd från er.
Vi har även fortfarande en ambition att försöka genomföra vision 2021 där bland annat nya omklädningsrum är en prio men vi klarar inte detta utan ert stöd.
Vill du hjälpa till att stödja föreningen kan man göra det på tre enkla sätt.
1: Bli stödmedlem: Betala in på BG : 610-7361 Alt  Swish: 123 576 72 72
Märk inbetalningen på BG/Swish med: Stödmedlem, namn (vid familjemedlemskap alla i familjen) , Tel och Mail.
Avgifter: 
Vuxen 250 :-
Familj 400 :-
2: Skänk er pant till Sommens ungdomar. Vi har insamling fler ggr per år men man kan även ta kontakt med ledare i Sommen om man har pant som man vill bli av med innan eller när det är matcher ta med det till ip:n.
3: Swisha en summa märkt med Match vårsäsong till Sommens AIF.
En inställd vårsäsong innebär tappade intäkter för föreningen som vi behöver för att fortsätta utveckla vår verksamhet.
Varför inte stödja Sommen med att gå på lite matcher ändå. Lite virtuell fotboll helt enkelt. Ni kanske tar en Kaffe eller korv också. 
Givetvis står vi som segrare i dessa matcher.
Swish nr : 123 576 72 72

Sommens AIF tackar för ert ovärderliga stöd.

Nya träningskläder.
2020-03-10 12:40
Har ni inte hunnit köpa årets träningskläder? Ingen fara, det går fortfarande att köpa. Beställ det direkt i datorn eller mobilen genom vår egna webbshop, tryck på länken.
Skulle ni behöva prova ut storlekar innan ni beställer så finns prover hos Intersport Tranås.
Leveranstiden just nu är ca 2-3 veckor från att du beställer.
Oavgjort mot Gripenhult.
2019-09-07 15:27

Hade tyvärr lite känning redan innan match att det skulle bli en lustig match då vi fick ändra om lite på grund av sjukdom, bortaplan och att tjejerna kändes övertända och så blev det tyvärr. 

Första halvlek kom vi tyvärr in i det stressiga och röriga spelet som vi hade innan uppehållet. Vet inte om det var faktumet att det var borta plan eller om att det var derby eller att vi fick ändra om lite som gjorde det så stressigt men så så var det i alla fall.

Tyvärr var det just små misstag och stress som gjorde att Gripen kunde göra 2 mål i första. 

Vi hade en hel del bra lägen men fick inte till avsluten ordentligt.

Matilda Claesson gjorde vårt mål efter en hörna där hon dunkade in bollen säkert. 

Tyvärr gjorde vi en dålig första halvlek igen efter att ha spelat bra i ett par matcher och den fokus vi har haft var lite som bortblåst.


Andra halvlek var vi mycket mer på tå och spelade bra fotboll igen. I princip så hade gripen inga direkt anfall utan vi trummade på ganska bra men vi var kanske lite för ivriga i avsluten. 

Elisabet fick bland annat ett friläge men precis i skottögonblicket så fick hon en rejäl knuff av en gripen back i ryggen så straff tyckte man då hon inte kunde avslut ordentlig..Men nä..

Efter ytterligare stund så blev Maisan nedriven precis utanför straffområdet med frispark som resultat. Nu har tydligen friläges utvisningar tagits bort ur regelboken vilket är synd… 

Nåväl Moa skruvade in den suveränt i målet och kvitterade. 

Vi fortsatte att pressa och mitt i den pressen så fick gripen ett anfall vilket becka styrde bort bra med en löpning bredvid gripen spelaren men tydligen var det straff och kort till becka?????? 

Straffen satte gripen men det var inte långt borta för Frida i målet som fick fingertopparna på bollen. 


Vi fortsatte att hålla i spelet och tillslut kunde maisan kvittera på ett friläge. 

Vi hade bud på något mål till men den ville inte in. 

Helt klart har gripen lyft sig under året men jag känner att det borde varit en trepinne med lite bättre fokus. 


Summasumarum. 

Jag hatar att förlora och blir otroligt sur så enkelt är det men jag är just nu mest otroligt besviken och ledsen för tjejernas skull då dom enligt mig blev rånade på en hel del kanske till och med en seger av rättskiparen.

Dem gör en bra andra halvlek där enligt mig vi blir rånade på en straff kanske två då det tydligen var en hands på en hörna (såg jag ej iofs)  och fick en straff emot oss som inte var en straff och en missad frilägesutvisning. 

Nu missades det en del åt andra hållet också men inte så matchavgörande. 

Om vi hade vunnit då låter jag vara skrivet i stjärnorna. 

Det riktas kritik mot spelare och ledare när det gnälla på domaren men det kanske är dags att tänka åt andra hållet också att det finns faktiskt en anledning till kritiken ibland och man borde vara lite själv kritiska.


Nåja slut på bitterheten och till Vattenflaskor. 


3: Moa, maisan Och Elvis. Moa skruvade in en snygg frispark.,maisan skapade lägen både för sig själv och för andra, Elvis var tillbaka på sin kant och det blev några kilometer idag. 

2: Elisabet, Angelica. Elisabet bröt mycket boll påbörjade många anfall. Hon var även med upp i anfallen och borde fått en straff. Angelica klev emellan många gånger och bröt gripens anfall. 

1: Lägger in resten av Spelaren här. Peder. 06-laget fortsätter imponera!
2019-09-02 12:11
Alltid lika roligt att ta lagkort efter en seger!!
Seger för 06-laget mot Vadstena hemma igår söndag med 7-0. 

Ett mycket fokuserat Sommen! Målskyttar (om jag kommer ihåg rätt) Aston 2, Glenn, Ludde, Eric, Valentin och Noah R var sitt. Och minst lika viktigt. Hannes fick hålla nollan!

Det fanns flera framgångsfaktorer till segern, bl a fokus på rätt saker, man höll ihop lagdelarna och framför allt kämpade för varandra. Jättekul att se och bra jobbat!
Twitter & Instagram
Nyheter från våra lag
 
SPONSORER Startuppställningen
SPONSORER