Inbrott på IP:n
2020-09-06 11:52

Inbrott och skadegörelse på Sommens IP. Vi har återigen drabbats av inbrott och skadegörelse mellan Lördagen och Söndagen.
Detta är inget som är roligt att mötas av. Det finns inget av värde att själas mellan aktiviteterna så det är en meningslös skadegörelse som ger oss utgifter som vi i dagsläget kan vara utan då vi redan har ett ekonomiskt tapp detta år på grund av pandemin.
Har ni sett något så kontakta polisen Alternativt någon i sommens Styrelse.
Spekulationer undanbedes.

Fotbollskolan startar för hösten igen.
2020-08-14 13:19
Fotbollsskolan startar på tisdag 18/8 17.15 - 18.15 för de som är födda 2013 och 2014
Onsdag 19/8 17.15 - 18.00 för de som är födda 2015, 2016 och 2017.
Fortfarande gäller reglerna att vi skall hålla avstånd och tänka på att inte trängas.

Följ våra matcher.
2020-06-14 11:03
Äntligen kommer även seniorserierna att dra igång från den 14/6.
Allt är fortfarande inte normalt då kraven på att det ej får vara större folksamlingar än 50 personer kvarstår så vi ber er att ej närvara på matcherna tillsvidare. Detta gäller alla matcher även för dom yngre åldrarna.
Det är en stark rekommendation från Svff och Smff som vi ställer oss bakom.

För att ni ska kunna följa matcherna kan ni ladda ned appen Min Fotboll och söka reda på Sommens Aif Herr och Dam tex så ska vi göra vårt bästa för att uppdatera matcherna under tiden dom spelas. Länk nedan.

Nya träningskläder.
2020-03-10 12:40
Har ni inte hunnit köpa årets träningskläder? Ingen fara, det går fortfarande att köpa. Beställ det direkt i datorn eller mobilen genom vår egna webbshop, tryck på länken.
Skulle ni behöva prova ut storlekar innan ni beställer så finns prover hos Intersport Tranås.
Leveranstiden just nu är ca 2-3 veckor från att du beställer.
Oavgjort mot Gripenhult.
2019-09-07 15:27

Hade tyvärr lite känning redan innan match att det skulle bli en lustig match då vi fick ändra om lite på grund av sjukdom, bortaplan och att tjejerna kändes övertända och så blev det tyvärr.

Första halvlek kom vi tyvärr in i det stressiga och röriga spelet som vi hade innan uppehållet. Vet inte om det var faktumet att det var borta plan eller om att det var derby eller att vi fick ändra om lite som gjorde det så stressigt men så så var det i alla fall.

Tyvärr var det just små misstag och stress som gjorde att Gripen kunde göra 2 mål i första.

Vi hade en hel del bra lägen men fick inte till avsluten ordentligt.

Matilda Claesson gjorde vårt mål efter en hörna där hon dunkade in bollen säkert.

Tyvärr gjorde vi en dålig första halvlek igen efter att ha spelat bra i ett par matcher och den fokus vi har haft var lite som bortblåst.

Andra halvlek var vi mycket mer på tå och spelade bra fotboll igen. I princip så hade gripen inga direkt anfall utan vi trummade på ganska bra men vi var kanske lite för ivriga i avsluten.

Elisabet fick bland annat ett friläge men precis i skottögonblicket så fick hon en rejäl knuff av en gripen back i ryggen så straff tyckte man då hon inte kunde avslut ordentlig..Men nä..

Efter ytterligare stund så blev Maisan nedriven precis utanför straffområdet med frispark som resultat. Nu har tydligen friläges utvisningar tagits bort ur regelboken vilket är synd…

Nåväl Moa skruvade in den suveränt i målet och kvitterade.

Vi fortsatte att pressa och mitt i den pressen så fick gripen ett anfall vilket becka styrde bort bra med en löpning bredvid gripen spelaren men tydligen var det straff och kort till becka??????

Straffen satte gripen men det var inte långt borta för Frida i målet som fick fingertopparna på bollen.

Vi fortsatte att hålla i spelet och tillslut kunde maisan kvittera på ett friläge.

Vi hade bud på något mål till men den ville inte in.

Helt klart har gripen lyft sig under året men jag känner att det borde varit en trepinne med lite bättre fokus.

Summasumarum.

Jag hatar att förlora och blir otroligt sur så enkelt är det men jag är just nu mest otroligt besviken och ledsen för tjejernas skull då dom enligt mig blev rånade på en hel del kanske till och med en seger av rättskiparen.

Dem gör en bra andra halvlek där enligt mig vi blir rånade på en straff kanske två då det tydligen var en hands på en hörna (såg jag ej iofs)  och fick en straff emot oss som inte var en straff och en missad frilägesutvisning.

Nu missades det en del åt andra hållet också men inte så matchavgörande.

Om vi hade vunnit då låter jag vara skrivet i stjärnorna.

Det riktas kritik mot spelare och ledare när det gnälla på domaren men det kanske är dags att tänka åt andra hållet också att det finns faktiskt en anledning till kritiken ibland och man borde vara lite själv kritiska.

Nåja slut på bitterheten och till Vattenflaskor.

3: Moa, maisan Och Elvis. Moa skruvade in en snygg frispark.,maisan skapade lägen både för sig själv och för andra, Elvis var tillbaka på sin kant och det blev några kilometer idag.

2: Elisabet, Angelica. Elisabet bröt mycket boll påbörjade många anfall. Hon var även med upp i anfallen och borde fått en straff. Angelica klev emellan många gånger och bröt gripens anfall.

1: Lägger in resten av Spelaren här.

Peder.

06-laget fortsätter imponera!
2019-09-02 12:11
Alltid lika roligt att ta lagkort efter en seger!!
Seger för 06-laget mot Vadstena hemma igår söndag med 7-0.

Ett mycket fokuserat Sommen! Målskyttar (om jag kommer ihåg rätt) Aston 2, Glenn, Ludde, Eric, Valentin och Noah R var sitt. Och minst lika viktigt. Hannes fick hålla nollan!

Det fanns flera framgångsfaktorer till segern, bl a fokus på rätt saker, man höll ihop lagdelarna och framför allt kämpade för varandra. Jättekul att se och bra jobbat!
Twitter & Instagram