Forserums IF (9-m)4 - 1Sommens AIF (9-m)

Samling:13:00, Coop parkering
Sommens damer föll borta mot Forserum
2018-04-30 19:02
Kämparna i Sommens AIF dam
Sommens damer spelade sin andra match i serien borta mot Forserum på söndagen, matchen spelades på Skogsvallen i Nässjö då även Forserums plan drabbats av sen vår. För två säsonger sedan spelade vi mot Forserum senast och då inkasserade vi två förluster, seriepremiären borta spelades i ymnigt snöfall där man knappt såg linjerna på planen och vi förlorade med 5-0. På höstsäsongen var Forserum på besök och även hemma så fick vi se oss besegrade med 0-5. Så redan innan matchen visste vi att det skulle bli en svår match
Väl i Nässjö denna söndag så hade vi till att börja med svårt att ens hitta ett omklädningsrum, vi kom också till spel utan ordinarie målvakter vilket gjorde att vi fick improvisera ganska ordentligt. I första halvlek fick Rebecka Svensson stå i mål och i andra så var det bestämt att Ida Eliasson skulle vara mellan stolparna.

Vi startade matchen med 3-4-3 uppställning vilket kanske så här i efterhand var väl optimistiskt med tanke på att vi visste att Forserums damer är bra och vi hade två målvakter som inte har någon större vana vid att stå. Detta visste naturligtvis Forserum mycket väl om och sköt på det mesta och redan i 2 minuten så kommer de i ett anfall och gör 1-0, sedan han vi knappt med avsparken innan det var 2-0.
Vi strukturerar efter det om lite i laget och går över till att köra 4-4-2 och efter det ryckte vi upp oss lite och höll emot till minut 18 då de återigen kommer igenom och gör 3-0. Sedan tycker jag faktiskt att vi lyfter oss ganska bra. Och det är inte så att vi saknade chanser men bollarna smet retfullt strax utanför.

I 40 minuten får Forserum frispark 15-20 meter utanför straffområdet och de slås mot bortre stolpen där en Forserums spelare kommer med fart och riktigt hänger i luften och får till en riktigt fin nick som är helt otagbar för Rebecka i målet och när vi har halvtid så ligger vi under med 4-0. Lite uppförsbacke men det första tjejerna säger är att såna siffror har vi vänt förut.

I andra halvlek ställer sig Ida i målet och Becka hamnar i sin normala roll i backlinjen, vi står emot bra och kommer in i vårt spel lite mer där vi vågar hålla i bollen och spela runt lite mer och vi håller jämna steg med Forserum. De har ett antal spelare i truppen som är riktigt duktiga och tekniska så motståndet var riktigt bra. I 62 minuten så kommer Forserum i ett farligt läge och får till ett stenhårt skott som tar klockrent i ribban. I 66 minuten så kommer Ida ut och skall möta bollen men tar bollen utanför straffområdet och Forserum får frispark i ett mycket farligt läge och Ida får gult kort. Ida ställer  upp 2 stycken i muren (en rutinerad målvakt hade förmodligen haft 5-6 spelare i muren) men Ida placerar muren där hon vill ha den och placerar sig fint i målet. En riktigt bra frispark som en rätt placerad Ida räddar. I 83 minuten så kommer Sommen i ett uppspel i mitten och Maja Rehn kommer springande på kanten och bryter in lite i planen och får en kalas pass av Maja Nordahl och Maja R löper mot målet gör bort en back och placerar snyggt in reduceringen 4-1.

Vi kom inte närmre än så, men utifrån förutsättningarna och om vi bortser från de 20 första minutrarna i första så tycker jag trots förlusten att vi gör en bra match, vi kommer definitivt ge dom en match i returen på Sommens IP i höst.

Ser man på individuella prestationer så gör hela laget en riktigt bra insats, Becka och Ida gör strålande insatser i målet och man ställer upp för laget, där är det ingen tvekan om att laget är större än jaget där. Molly Fridh gör en riktigt stabil insats på mittfältet och backlinjen tycker jag förtjänar beröm. Men som vanligt så skall jag ta ut en spelare och denna gången känner jag att jag har en kandidat som definitivt inte spelade på sin ordinarie position, ganska ovan om man säger så. Men den dagen springet i benen börjar ta slut så är det definitivt ett alternativ till att förlänga karriären. Ida Eliasson går in i målet och håller nollan i andra halvleken och agerade riktigt stabilt med ett stort lugn. Så Ida blir matchens lirare.

Som jag ser på matchen så vann Forserum första halvlek och Sommen andra halvlek så visst kan man säga att det blev 1-1, eller oavgjort