Aktivitetsinfo: Samling 17.30
Derbyseger för damerna mot Gripenberg
2022-05-10 11:33
Skönt segervrål efter matchen

Börjar väl detta referat med att jag på grund av lite för mycket i kalendern missade att skriva referat från damernas match borta mot Ölmstad som slutade med förlust 2-4, spelmässigt så anser jag (partisk) att Sommen var det bättre laget, men Ölmstad hade en spelare som stack ut och gjorde 3 mål och assisterade fram till 1. Hedda Rosén debuterade och fick en bra debut med ett mål dessutom.

Men till derbyt mellan Sommens AIF och Gripenbergs BK som spelades på måndags kvällen i ett underbart fotbollsväder även om myggen blev lite väl närgångna i slutet av andra. Men de betten man fick gör ju att man kan minnas matchen de gånger man får klia på dessa bett.

Inramningen var väl precis som ett derby skall vara, mycket publik som kommit för att heja fram sitt lag, tror nog att det kanske var något fler Sommensupportrar men det var nog precis som matchen riktigt jämnt. Hade kanske önskat något mindre fysisk nivå än det som tilläts men inga allvarliga skador som tur var åt båda hållen.

Om vi då går över till referatet för matchen på lite mer detaljerad nivå så kan vi väl börja med att redan i den 3 minuten får Sommen straff (lite hårt dömd kanske men vi var på ett större avstånd än domaren), Isak som var den som blev fälld kliver fram till straffpunkten. Ingen stenhård straff men välplacerad intill stolpen och vi har fått en fin start på matchen och har 1-0.

I matchminut 15 så får Gripenberg 3 hörnor i rad men leder inte till några klara målchanser utan det dröjer till den 21 minuten då GBK kommer till skott utifrån men Ellen i målet är bra placerad och tippar bollen till hörna som inte leder till något. 5 minuter senare så upprepar sig hörnorna och det blir ytterligare 3st hörnor från Gripenberg men inte heller här är det någon som leder till någon klar målchans.

31 minuten så kommer det en längre boll för Gripenberg och ur ett misstänkt offsideläge skapar man en bra målchans men avslutet går utanför. Efter detta så är det mer SAIF och vi har 3 bra målchanser innan halvtid, i 33 minuten så testar Maja skott utifrån och det är ett lurigt skott som studsar precis innan målvakten men hon räddar det ändå. i 37 minuten så spelar Mja fint fram till Elvira som går loss och skjuter strax utanför. och i halvlekens sista minut så bryter Elvira in från kanten och spelar in i straffområdet till Bettan som försöker styra in bollen men den går rakt på målvakten istället. Vi går till vila med 1-0 vilket känns skönt i en tät och spännande första halvlek.

När andra drar igång så är känslan från bänken att det ändå känns ganska tryggt och 6 minuter in i andra halvlek så kommer Isak runt på kanten och bryter in och lägger en fin pass till Tilda R som bara behöver sätta foten på bollen fram till 2-0. I 62 minuten får Sommen hörna och i samband med denna krockar Elvira och Gripenbergs målvakt med varandra och vi fick ett litet avbrott men målvakten reste sig och spelet var igång efter ett par minuter.

2 minuter efter detta så får Sommen hörna igen och på denna hörna går Tilda D på volley och får till ett fint skott men målvakten är välplacerad och räddar. I den 72:a minuten så är det åter straff för Sommen, detta efter en solklar hands (reflex skulle jag säga) men den straffen är inte mycket att säga om. och denna gången så är det Elvira som kliver fram och förvaltar den väl och vi har 3-0.

Fram till slutsignalen så har Sommen ytterligare en chans och detta i minut 80 då Maja går runt sin försvarare och får till ett bra skott men Målvakten gör en fin räddning och tippar till hörna. Även Gripenberg fick ytterligare en chans i minut 88 och det var ett bra skott men Ellen i målet verkar ha spikat igen totalt. När slutsignalen går efter 2 tilläggsminuter så kaserar Sommen in 3 pinnar efter 3-0.

Resultatet kanske inte speglar matchen fullt ut men jag tycker nog sett till chanserna att det var en välförtjänt vinst och precis som vi sa under matchen och efter så kan vi inte plocka ut någon specifik utan en stor eloge till hela laget. En grym kämpa insats från alla.