SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sommens AIF
Fotboll
Fotbollsskolan

Unga talanger på landslagsläger
2018-08-26 15:21

Landslagets fotbollsskola i Sommen  2018 är över. Tjugofyra unga fotbollsspelare från fem olika klubbar träffades under fyra dagar med träning, lekar, matcher och bad. Från sju år upp till fjorton år var spännvidden på årets deltagare som trotsade årets sommarvärme med mycket aktiviteter.

Årets sommarvärme har slagit rekord men det verkar som fotbollsspelarna har vant sig vid temperaturer över 30 grader. Med koncentration och spelglädje så tog de sig an årets övningar på Landslagets Fotbollsskola. Dagarna innehöll träningspass, mellanmål, quiz, lekaktiviteter och VM-matcher. Indelade i semifinallagen i årets Fotbolls-VM, Frankrike, Kroatien, Belgien och England så kampades lagen i frågesporter, diverse utmaningar och fotbollsmatcher. 


Imponerande kunskaper om kända fotbollsspelare och regler inom fotbollen och god koll på fotbollsteknik och spel. Ett av de populäraste inslagen var avslutningarna med bad på Lugnalandets badplats. Det brukar komma spelare från olika delar av Sverige till Sommens AIF:s landslagsläger. I år kom det elva spelare från Sommens AIF, sju från Tranås FF, ett par från Gustafsberg i Stockholm, ett par från Eneby i Norrköping, en från Strålsnäs och någon som inte spelat fotboll tidigare. 


Många hittade nya kompisar över klubbgränserna och åldersgränserna.

Kjell Johansson

 
SPONSORER Startuppställningen
SPONSORER