Ny tränare för SAIF:s herrar som stannar i division 5
2022-11-20 15:16
Alfred "Affe" Palmér tar över tränarrollen efter trotjänaren Tobias "Massa" Sjöberg

Positiva nyheter i novembermörkret. Sommens AIF får en plats i division fem då växjölaget Åryd dragit sig ur division fyra och börjar om i sexan. Sommens AIF har tackat ja till denna plats och spelar förhoppningsvis division femderbyn mot Örserum och Torpa AIS som ansluter från var sitt håll.

Vi kan också presentera en ny huvudtränare efter Tobias "Massa" som i olika konstellationer tränat herrarna i tolv år. All heder åt Tobbe som skapat god sammanhållning i laget och gjort Sommens AIF till det spelande laget som är roliga att titta på. Nu blir det Alfred Palmér som tar över taktpinnen. Alfred är en ung men mycket ambitiös kille som vill fortsätta att utveckla herrarna till ett spelande lag som ska kriga för en bra placering i division fem nästa år. Alfred eller "Affe" som han allmänt kallas har spelat fotboll med Aneby SK, Lommaryds IF, Adelövs IK, Örserums IK och senast Gränna AIS. Affe har under flera år tränat Lommaryds damlag och gjorde en riktigt stark vårsäsong med delat ledarskap för Tranås/Torpas damlag i division två. Affe vill testa som herrtränare och har sett Sommens AIF som en spännande klubb att arbeta i. Nu fortsätter bygget av såväl tränarstab som herrtrupp. Vi hoppas att Walle och tjörv kommer att finnas kvar och Tobbe har lovat att han inte vill släppa SAIF vind för våg. Han gör ett stort jobb i styrelsen och har som del i sportgruppen kämpat för att få lösningen med Affe Palmér på plats. Vi fick in två unga herrar som coacher för U-laget under säsongen 2022 som också aviserat att de vill fortsätta jobba för SAIF. Tobias Sparv och Jonathan Haldin kommer att dela sitt engagemang som spelare med ledarskap i föreningen. Detta gäller även punlikfavoriten Badou som vid sidan av sin fotbollsmagi på planen kommer att hjälpa till med 09-laget. Vi är oerhört glada för den kärlek som dessa killar visar till såväl fotbollen som till föreningen Sommens AIF.

Under premiärträningen i Ängarydshallen i torsdags fanns 28 spelare på plats med flera nya och nygamla ansikten. Vi hoppas att kunna publicera flera nyförvärv framöver. Alla med hjärtat för fotboll och SAIF är givetvis väkomna. Vi hoppas på en stabil träningsgrupp som formar två frejdiga lag i division fem respektive u-lagsserien. Till detta ska läggas ett 06-lag som kommer att spela i en tuff juniorserie i Östergötland. Där fortsätter samarbetet med Boxholms IF. Tränartrojkan Johan Andersson, Boxholm och Bröderna Erik Hultén och Henrik Magdesjö fortsätter arbetet med detta lag som fortsätter att växa med flera intressanta spelare. Laget har de två senaste säsongerna vuxit in i respektive klubbs seniorlag och kommer förhoppningsvis ta nya kliv i denna riktning under kommande säsong. Vi tror också att spelare från 09-laget kommer att delta i seniorträningar under året för att på sikt växa till sig som seniorspelare i Sommens AIF. Framtiden ser ljus ut för fotbollen i Sommens AIF. Följ lagen så nära ni kan. Välkomna till Sommens IP när gräset åter är grönt.

årsmöte i SAIF 21/22022-11-29 00:40
Följ våra matcher.2020-06-14 11:03